Storebrors godnathistorier: Pandaen Quad

Der var engang en sød lille pandabamse ved navn Quad. Quad boede i et hyggeligt værelse sammen med sin bedste ven, den voksne dreng Nicolai (@babylai). For Nicolai var Quad verdens bedste bamse - hans bedste ven når man skulle sove og være en tryg lille dreng.

Men Quad var ikke en almindelig bamse; han havde en magisk evne. En aften, da stjernerne glimtede på himlen, og månen kastede sit blide lys ind i værelset, vågnede Quad til live. Han listede sig forsigtigt ud af sengen, hvor han normalt lå, og begyndte på sin rejse.

Quad hoppede ud af vinduet og fandt sig selv først i Danmark, et smukt land med grønne marker og gamle slotte. Han besøgte Kronborg Slot i Helsingør og fandt ud af, at det var her, den berømte fortælling om Hamlet fandt sted, hvorefter Quad gik rundt i slotshaven og nød duften af de farverige blomster.

Der var mange svenskere, men Quad er en sød, rar og tolerant bamse, så det gjorde ham ikke så meget.

Efter sit eventyr i Danmark besluttede Quad at tage på en længere rejse og fandt sig selv i Kina, landet hvor pandaerne stammer fra. Quad besøgte Den Kinesiske Mur, hvor han gik langs de gamle sten og betragtede den storslåede udsigt. Han smagte på autentisk kinesisk mad og lærte om kulturen og traditionerne i Kina. Han fandt også en skjult have fyldt med saftig bambus som små pandaer godt kan lide at nippe af.

Quad vandrede længere ind i bambusskoven, og pludselig hørte han en dyb brølen. Han fulgte lyden og opdagede en venlig drage, hvis skinnende grønne skæl glimtede i månens skær. Dragen hed Lung, og han var vældig nysgerrig over at møde Quad. Lung havde nemlig hørt om Quad og hans magiske evne til at tage på eventyr hver nat.

Quad og Lung begyndte at snakke og delte historier om deres oplevelser. Lung viste Quad nogle af de skjulte skatte han havde samlet gennem århundreder, og han lærte Quad om dragekunst og origamifigurer. Quad syntes dog at det var lidt svært at folde papiret præcist med de store poter.

Sammen udforskede de dybt ind i skoven, hvor Lung viste Quad det mest fantastiske vandfald, han nogensinde havde set. Quad hoppede glædeligt fra sten til sten langs vandfaldet, mens Lung fløj over dem, og vandet sprøjtede som glitrende diamanter i måneskinnet.

Efter at have oplevet så mange fantastiske ting i Danmark og Kina, vendte Quad tilbage til Nicolais værelse, netop som solen begyndte at stige op over horisonten. På små tykke bløde poter listede han stille tilbage i sengen og blev igen til sin bamseform, klar til at være sammen med Nicolai, når han vågnede.

Da Nicolai vågnede lidt senere, kunne han mærke, at der havde været noget helt særligt i nattens drømme. Han smilede til Quad, der lå ved hans side, og vidste, at deres venskab altid ville være der.

Og sådan fortsatte Quad med at tage på magiske eventyr hver nat, mens Nicolai sov, og de to venner delte følelsen af deres oplevelser hver morgen. Det var en skøn måde at opleve verden på, både for Quad og den voksne dreng Nicolai, og deres venskab voksede sig stærkere for hver nat, der gik.

Nu kan du også gå i seng med en drøm om Quad, der udforsker verden og vender tilbage hver morgen for at dele sine eventyr med dig. Så sluk lyset, luk øjnene, og lad dig fordybe i Quad’s fantastiske eventyr - måske møder du også Lung i dine drømme?

Godnat lille ven!

4 Synes om