Ofte stillede spørgsmål / Retningslinjer

Dette er et sted for civiliserede diskussioner

Her opfører vi os på samme måde som du ville i et offentligt sted, f.eks. på biblioteket, da vi er også en del af samfundet, offentlig tilgængelig. Dette er et sted at dele viden, interesser og hjælpe andre gennem diskussioner og cnak.

Dette er ikke de egentlige regler - men en henstilling om at bruge din sunde fornuft og hjælpe med at skabe et trygt sted, hvor man kan være åben og ærlig uden frygt for fordømmelse.

Vær med til at forbedre

Hjælp os til at gøre dette til det bedste sted for diskussioner ved at altid at gøre det bedre - uanset hvor lille en del du bidrager med, så bringer du den fremad. Hvis du ikke er sikker på at det du vil skrive bidrager, så tænk over hvad du vil sige og vent lidt med at poste.

De emner der diskuteres her betyder meget for os - og vi er sikker på de også betyder meget for dig. Så respekter emnerne og de mennesker der diskuterer, også selvom du er uenig i noget af det der bliver sagt.

En måde at bidrage på er også at følge med og se hvad der sker. Brug tid på at læse de aktive emner før du starter et nyt - du har dermed en bedre chance om at møde andre med samme interesse som dig.

Vær imødekommende, selv når du er uenig

Du vil måske gerne svare på noget du er i uenig i - det er fint - men husk at kritisere ideen, ikke personen (gå efter bolden, ikke spilleren). Undgå især:

 • Mudderkastning
 • Personforfølgelse
 • At kommentere på den andens tone eller sprog i stedet for indholdet
 • At diskutere bare for diskussionens skyld

I stedet, kom med saglige modargumenter som forbedre diskussionerne.

Din deltagelse tæller

De samtaler vi har her sætte tonen for enhver ny bruger. Hjælp os med at påvirke fremtiden for hele Ageplay subkulturen i Denmark, ved at deltage i diskussioner der gør dette forum til et interessant sted - og undgå dem der ikke gør.

Discourse har værktøjer der sætter hele fællesskabet i stand til at identificere de bedste (og de værste) bidrag: Bogmærker, “synes godt om” markeringer, rapporteringer, svar med meget mere, så brug disse værktøjer til at forbedre din egen oplevelse, såvel som alle andres.

Hvis du ser et problem, rapporter det

Moderatorerne har en autoritet; de er ansvarlige for dette forum - men det er du også, tak. Med din hjælp kan moderatorerne være hjælpere, ikke bare pedel eller politi.

Når du ser dårlig opførsel, så lad være med at svare. Det opfordre til mere dårlig opførsel ved at anderkende den dårlige opførsel. Det tager energi og spilder vores alles tid. Bare rapporter det. Hvis der er nok der rapporterer en besked så bliver det håndteret - enten automatisk eller fordi en moderator griber ind.

For at opretholde vores fællesskab, kan moderatorer beslutte at fjerne både indhold og brugere (men vi gør det kun i yderste nødstilfælde). Bemærk også at vi ikke gennemgår alt ny post, og derfor ikke kan være ansvarlige for alt der bliver postet.

Vær venlig

Intet kan spolere en sund samtale som en uhøflig attitude:

 • Vær venlig. Lad være med at poste noget, som i den sammenhæng du er i, vil blive opfattet som krænkende, anstødelig eller hadefuld
 • Hold rent. Lad være med at poste seksuelle & pornografisk indhold udenfor de dertil indrettede kategorier
 • Vis respekt for andre. Lad være med at chikanere, udgive dig for andre eller eksponer andres privatliv og private informationer
 • Respekter vores forum. Lad være med at poste spam, lave ballade eller udøve hærværk

Dette er ikke specifikke termer med præcise definitioner — undlad endda indikationer af disse ting. Hvis du er usikker, så overvej endnu en gang.

Hold det ryddeligt

Gør en indsats for at lægge ting på den rigtige kategori, så vi kan alle bruge mere tid på at socialisere og mindre tid på at rydde op. Så:

 • Start ikke et emne i den forkerte kategori
 • Post ikke det samme indlæg i flere emner
 • Post ikke et svar uden indhold
 • Undlad at ændre indholdet i et emne midt i det hele, post et nyt
 • Signer ikke din posts — alle indlæg har et link til din profilinformation

I stedet for at poste “+1” eller “Jeg er enig”, så anvend “Synes godt om” (hjertet) under indlægget.

I stedet for at svare et eksisterende indlæg i en helt anden retning, så brug “Fortsæt fra” funktionen: Tryk på “kæden” under indlægget, derefter “+ Nyt emne”.

Post kun dine egne ting

Du må ikke poste digitalt indhold du ikke har rettigheder til, uden tilladelse fra rettighedshaver.

Drevet af Dig

Dette fællesskab er drevet af de venlige hjælpere og dig. Hvis du har yderligere spørgsmål til hvordan tingene skulle virke her, så start et nyt emne i kategorien “Forslag / ideer”. Hvis der er kritiske eller akutte problemer der ikke kan håndteres via et offentligt indlæg, så kontakt os via Om-siden.

Regler og betingelser

Ja jura er kedeligt, men vi skal beskyttes os selv, jer alle og vores data. Vi har Vilkår for brug af Ageplay.dk som beskriver regler for din (og vores) opførsel og rettigheder. Din brug af ageplay.dk er betinget af at du accepterer vores vilkår.

Vi har også en Privatlivspolitik der beskriver hvilke data vi registrerer om dig og hvor længe de gemmes.

Ændringslog

  1. maj 2021
   – Første version