Vær med til at teste ny chat...

Hej alle, Vi tester lige nu et nyt chat-system som har nogle store fordele fremfor det nuværende:

 • Det kræver ikke at alle er online på samme tid
  
 • Det har smart mobilapp som gør det nemt at være med på farten
  
 • Det er nemt at lave mange parallelle kanaler, så man kan følge de emner man er interesseret i uden at det drukner i snik-snak
  
 • Man skal være oprettet og logge ind, så man skal ikke være bange for ballademagere. 
  

Det vi kigger på hedder ”Mattermost” – hvis nogen kender Slack fra andre sammenhænge så er dette en open-source klon, som vi kører på vores egen server så der ikke er risiko for indblanding fra fremmede.

Hvis I har lyst til at være med så log på https://matter.ageplay.dk/- I skal oprette en separat brugerkonto som det ser ud lige nu. Linket er en web-version, og for programmer til Android, iPhone/iPad, Windows, Mac eller Linux se her: Download the latest version of the Mattermost Server for at logge på angiver man blot servernavnet ”https://matter.ageplay.dk”. Lige nu er program og server på engelsk.

Hvis nogen har evnerne og lysten til at hjælpe med at oversætte til dansk, så opret jer og deltag på linket: https://translate.mattermost.com/da/mattermost/. Brugerdelen er det projekt der hedder ’web_static.po’ - det er den vigtigste del.

Vi kigger på forskellige muligheder for at integrere Mattermost med sitet omkring brugerlogin / gruppemedlemsskab, men hvad der kan lade sig gøre og hvor langt vi kan komme tør jeg ikke love noget om.

Jeg håber I vil være med til at teste det og komme med jeres mening.

Mvh
Nicolai

Jeg savner lidt feed-back…

Jeg ser der er nogle der siger hej, men ikke mere end det - læg mærke til I kan lave kanaler efter forgodtbefindende ligenu for at dele det lidt op.

Jeg har f.eks. lige lavet 2:

https://matter.ageplay.dk/chat/channels/feedback-pa-matter

https://matter.ageplay.dk/chat/channels/praesentation

Mvh
Nicolai

Hey.

Vil bare sige at jeg er glad for at der er kommet en ny chat :slight_smile: Tak Babylai :smiley:

hoper du får det til br at noen tar tak,

mvh Lillegod

Hej Ser ikke ud til at jeg kan komme på mattermost så ved ikk om servern er nede eller hvad

Der kommer “502 Bad Gateway”, når man prøver at logge ind med en PC :-/

Endnu engang et 3. parts chat-system, som ikke er kompatibelt med selve hjemmesiden og som kører i et separat vindue med separat logind-funktion. Hvorfor udvikler I ikke en chat helt fra bunden - eller hyrer nogle til det - som integreres med resten af hjemmesiden?

Har lige foragt at oprette en konto, men får at vide, at vi har nået grænsen for samtidige brugere. Kan du se på det Babylai?

Endnu engang et 3. parts chat-system, som ikke er kompatibelt med selve hjemmesiden og som kører i et separat vindue med separat logind-funktion. Hvorfor udvikler I ikke en chat helt fra bunden - eller hyrer nogle til det - som integreres med resten af hjemmesiden?

Hej Mainamon,

Der er ikke ét system der møder vort behov. Desværre.

Jeg er ved at se på om vi kan integrere brugerdatabasen så Mattermost brugernavn og password ajourføres automatisk fra hovedsitet. Men om vi kan få det til at spille ved jeg ikke - jeg har grundtænkt arkitekturen men min tid til det er meget begrænset for tiden.

Så spørger du om 2 ting:

Hvorfor vi ikke udvikler fra bunden: Fordi ingen af os har tid. Vi har fuldtidsarbejde og andet arbejde.

Hvorfor vi ikke hyre nogen: Fordi vi allerede som det er bruger rigeligt med penge på det site her. De sidste 12 måneder har jeg i alt betalt 6.600 kr. for hosting (indrømmet, den kører også andre små hjemmesider - men de 5.000 af dem er pga ageplay.dk). Derudover omkring 2.500 kr +/- for softwaren der bruges.

mvh
Nicolai

får at vide, at vi har nået grænsen for samtidige brugere. Kan du se på det Babylai?

Fikset nu - der var sat max 50 brugere pr team som standard. Det har jeg hævet gevaldigt nu.

mvh
Nicolai

Hej igen,
5.000 kroner i hosting lyder også helt surrealistisk, jeg hoster de fleste af mine hjemmesider til omkring 250 kroner om året og de meget besøgte/krævende til 1.200 kroner om året - dertil kommer naturligvis de obligatoriske 50 kroner om året - pr. domæne - til DK-Hostmaster.

Hvor hoster I sitet henne? Måske vi kan finde en besparelse et sted?

‘Hvorfor udvikler I ikke’ / ‘Eller hyrer nogen til det’ ??

Du er klar over det her sker i folks fritid, og at der ikke er nogen indtægter ved det her site ??

Men altså, måske har du lyst til at være den som lægger kronerne for at der kan ‘hyres nogen til det’ ??

Hej igen, 5.000 kroner i hosting lyder også helt surrealistisk, jeg hoster de fleste af mine hjemmesider til omkring 250 kroner om året og de meget besøgte/krævende til 1.200 kroner om året - dertil kommer naturligvis de obligatoriske 50 kroner om året - pr. domæne - til DK-Hostmaster.

Hvor hoster I sitet henne? Måske vi kan finde en besparelse et sted?

:slight_smile: domæneomkostningerne regnede jeg slet ikke med.

Jeg kører på en egen fysisk server hos Hetzner, det er købt på deres auktion. Men som sagt kører dem også en del andre ting. Bl.a. for nogle af sitets brugere, for en sexolog jeg kender og for min egen familie. Et gæt er at vi er omkring de 35-40 virtuelle hosts.

De hjemmesider du hoster er vel på delte servere. De betingelser jeg har set sådanne steder forbyder oftest porno og seksuelle emner (fordi den slags ofte trækker rigtig mange ressourcer). Derudover har vi jo brug for at køre en chat-server så derfor er det bedst med vores egen fysiske host. Derudover ryger der jo lige €6-7 om måneden til backup space.

Jeg er ved at flytte til en anden server, hvor alle sites bliver isoleret vha Docker således at vi er endnu mere sikret mod defacing og anden uønsket indtrængen. F.eks. Mattermost alene kræver 4 containere (svjh). Dertil en webserver og en mySQL database.

De fleste shared hosting muligheder tillader ikke at du kører servere udover den medleverede HTTP og SQL database.

Mattermost vil være svær at hoste billigere tror jeg - og delte chatservere synes jeg ikke er vejen at gå da vi trods alt taler om et meget privat emne her.

Så alt i alt - det er altså et lidt mere kompliceret setup end en standard hjemmeside. Men jeg forstår godt du synes det lyder vildt.

Mvh
Nicolai