Spejder Drengen

Udgivet den: 07.06.2001 21:19

ADVARSEL!!!: Denne historie omhandler infantilisme, og bør ikke læses hvis dette stødder Dem. Der kan forkomme beskrivelser som IKKE er egenet for børn under 15 år.

Intro:
Langt de fleste drenge drømmer om at blive spejder. Dette gjorde unge Chris på 9 år også. I et godt stykke tid havde han ventet på en plads hos den lokale spejder klub, og nu ser det ud til at hans ønske endelig er blevet hørt. Chris far kunne en onsdag være ekstra glad på sin søns vejende da han fortalte Chris at han var kommet ind i klubben. Chris blev glad for denne gode nyhed og hoppede op i luften. Nu skulle han være en ægte spejder dreng med uniform og alt hvad der ellers høre til sådan en ‘titel’.

Kapitel 1:
Ved ankomsten den første dag var klub rummet fyldt med spejder drenge og piger i aldersgruppen 7-12 år. Dette blev kaldt for “junior spejder”. Her skulle Chris falde til i en trop af andre spejdere. Da Spejderføreren er den “nye” og hans far, kommer han hen til dem for at byde dem velkommen til. Da han når helt hen til dem rækker han sin hånd ud mod faderen. “Goddag! Jeg hedder Viktor… Vi snakkede i telefonen ikke”? Spøger han til faderen. “Jo det passer! Øhhh… Jens Kisbye! Og dette er Chris! Min søn”! Han klapper Chris på skuldrene Viktor rækker hånden ud mod Chris for også at byde ham velkommen. “Så velkommen til dig, også”! “Tak”! Svare Chris. “Så smutter jeg… Vi ses om to timer. Ikk’”? Spøger han til Viktor. “Jo”! Jens forlader forsamlingen og Chris bliver først hen til en gruppe som har plads til ham. “Jeg tror at rød gruppe er et godt sted at starte for dig Chris”! Viktor prøver at få lidt ro i forsamlingen så han kan præsenterer den nye spejder i korpset. “Alle sammen! Hey!!! Hør lige efter engang… Dette her er Chris som lige er startet her. Jeg håber at i alle vil tage godt imod ham”! Chris sætter sig ned efter introduktionen. Chris har en god fornemmelse med denne nye spejder klub. Masser af sjov, sammenhold, nyttige tips og tricks som man altid kan bruge. Det skal nok blive sjovt tænker han til sig selv.
En anden spejder leder tager over for for at forklare om den kommende spejder tur til sommer. “Som vi snakkede om sidste gang så skal vi på spejder tur her til sommer. Det er vigtigt at i husker at fortælle til jeres forældre at det…” snakken forsætter. Chris er ikke helt med på hvad det er der skal ske, men det finder han ud af om nogle uger med spejder korpset.

Kapitel 2:
Der hjemme fortæller Chris sine forældre alt hvad han ved om turen. Han vil jo gerne med, hvilket hans forældre ikke finder unaturligt. En dreng på 9 år er jo helt vild med at komme ud for at se verden som den ser ud. Bare der er ansvarlige voksne mennesker sammen med ham så er det okay. Tænker forældrene.
Allerede ved det næste spejder møde, går det bedre for Chris der nu begynder at åbne sig for gruppens medlemmer. Gruppen er generelt også støttende for ham og vil da også gerne ha’ ham med på turen som de nu ved går til Norge.
Men på trods af al hans held, så er der selvfølgelig også nogen som vil ham ondt. En anden gruppe har allerede nu bestemt sig for at deres “fjende” eller bare “uven” skal være Chris. De kan af en eller anden grund ikke lide ham på grund af mange underlige ting. Hvad det så er ved Chris ikke med sikkerhed. Han ved på nuværende tidspunkt ikke engang at de ikke kan lide ham, men bare at de ikke virker ret venlige over for ham.

Kapitel 3:
Der hjemme leger Chris godt med sine venner. De leger stort set det samme som alle andre drenge i han alder; sæbekassebiler, legepladsen, computer spil osv. Dog er hans venner ikke med i spejder klubben hvilket Chris syntes er lidt kedeligt. Tænk hvor sjovt vi kunne ha’ det hvis de var med i klubben. Så ville det måske være endnu sjovere end det er allerede nu. Men nu vel… Hans venner accepter ham og sådan skal det jo bare være tænker Chris.
I skolen klare Chris sig ikke ret godt. Han er den typiske “under” gennemsnit elev i klassen. Han er dog stille og rolig, og laver ikke ballade hele tiden. Men på trods af alt er drillerierne mod Chris begyndt at blive være. Han er ikke så god til at forsvare sig mod bøllerne i skolen, hvilket begynder at gå ham på nerverne. Hans forældre lægger dog heller ikke mærke til det. Han er jo bare stille og rolig, så hvad kan der være galt…? Sikkert ingen ting! Siger forældrene.
Lærerne lægger heller ikke mærke til problemet og kan derfor ikke gøre noget ved det problem som de ikke ved findes hos denne elev. Men drillerierne forsætter og bliver bare større og større.
Et par uger inden sommerferien begynder Chris at tisse i sengen om natten. Hans forældre er opmærksomme på problemet, men da lægen ikke kan finde “fejlen”, kan lægen intet stille op med problemet.
Efter godt og vel to uger med våde senge vær morgen, bliver Chris mor så irriteret på Chris’s problem, dels fordi han siger at der intet er galt, og dels det at lægen ikke ved hvorfor han tisser i sengen “Det går over”! Sagte lægen til moren. Nu skulle der ske forandringer, tænker moren der er træt af vasketøjet.
Det er aften og det er sengetid for Chris. “Godnat” siger Chris til sine forældre der sidder i stuen og ser TV. “Vent lige lidt skat”! Siger moren til Chris der er ved at forlade lokalet. “Ja”? svare Chris og stopper. “Vi skal lige ha’ en mindre ting på plads… gå bare ind på dit værelse og vent på mig, okay skat”!? Chris smiler og gør som der bliver sagt. Efter et lille øjeblik kommer Chris mor ind på hans værelse med en pakke bleer under armen. Med det samme rejser Chris sig op fra sengen og protesterer mod den ide som allerede nu har regnet ud hvad er. Moren forsvare sig selv med at hun er død træt af at vaske våde lagener hele tiden. “Du SKAL ha’ ble på”! “Nejiiii”!!! Moren prøver at forklare hvad hans valg er. De er små: Enten lægger hun en på ham, eller også gør han det selv. Da Chris ikke vil bliver moren nød til at tvinge ham en ble på. Da Chris nægter at tager underbukserne af, må problemet klares på den hårde måde. Hun kalder på faren der kommer ind på værelset. Han tager Den umulige dreng og giver ham jordens største røvfuld. Chris græder så han bliver helt rød i hovedet. Da hans underbukser falder til jorden, kommer hans lille søster ind i rummet for at se hvad al denne larm er til for. Hun står og ser på i det hendes mor giver hendes storebror ble på. Hun små griner af dette, og går tilbage til sit eget værelse for at ikke komme i problemer med sine forældre for ikke at være i seng.
Chris forældre forlader hans værelse med en advarsel om ikke at fjerne bleen, for ellers kommer hans rumpe i ildebrand for resten af dagen. Chris tør ikke andet end at lade bleen være hvor den er. Han græder sig i søvn.
Næste morgen vågner Chris med en våd ble mellem benende. Han havde tisset i sengen eller mere præcist i bleen i løbet af natten, igen! Han tager bleen af og folder den sammen. Han lader den ligge på sin seng og går i bad. Efter morgen badet møder han sin lille søster ved morgenbordet. Hans lillesøster kigger på Chris og griner. “Hva’ griner du af din lille…”! “Ja så stopper i”! Afbryder faren. Hans lillesøster kigger hen på sin mor for at spøge: “Hey mor? Må jeg ikke giver Chris ble på…?” Chris bliver så sur at han rejser sig op for at slå hende over dette pinlige spørgsmål. Hans far når lige at stoppe ham før han når hende. “Ja okay den slags er der altså ikke brug for her. Har du forstået”? Siger faren til lillesøsteren er nikker.

Kapitel 4:
Et stykke tid inden i sommerferien er det tid til at tage af sted til Norge med spejder troppen. Dette giver visse problemer i det at Chris stadig på dette tidspunkt tisser i sengen om natten. Chris er ret modvillig og vil ikke rigtig af sted. “Det skal nok gå skal du se”! Siger hans mor der jo kun vil det bedste for hende egen søn. “Du har snakket så meget om turen, og så har vi allerede betalt for turen, så du skal være bange”! Siger faren til sin søn der hænger lidt med hovedet. “Bare rolig, der er sikkert mange andre der også tisser i sengen, skal du nok se”!
På trods af disse ord har Chris ikke de helt store muligheder. En del af ham vil jo også gerne med på turen. Så i den sidste ende bliver han nød til at accepter at han skal med og så bare gøre så meget som han kan for at det skal blive en god tur for ham.

TURENS FØRSTE DAG

Det er nu dagen hvor Chris skal af sted. Hans tager sin våde ble af og smider den ud, han forsætter morgen på sædvanligvis. Hans mor har pakket hans taske med alt hvad han skal bruge. Hun har også lagt et par Up&Go boy bleer i tasken (han kan stadig passe XL) som han kan tage på i skjul, mens han er i sin sovepose. Det bliver hans far der tager ham ud til spejder hytten hvor der nu står et mindre hav af små spejdere, klar til at tage af sted. Han hjælper Chris med den store bagage og de venter sammen med de andre spejdere og forældre på at tur bussen ankommer. Da alle er ankommet og bussen det samme. Stiger spejderen ind i bussen for tager nu af sted med de vinkene forældre bag sig, til Norge.

Kapitel 5:
Der er nu gået nogle timer på vejen. Alle glæder sig, selv Chris er nu kommet i humøret igen. Alt ser ud til at skulle blive en god tur. Ved ankomsten til den Norske spejder/lejrhytte, stiger alle spejdere ud. For nogle er dette deres første tur, for andre er dette endnu endnu en kanon tur med spejderkorpset. Viktor og de andre ledere begynder at forklare hvordan og hvorledes det hele skal forløbe.
“Find jeres grupper og lad os komme i gang”! Viktor venter til alle har stillet sig op i deres grupper. “Her bag mig ligger spejder hytten… Den ser ikke ud af så meget, men det skal i heller ikke tænke så meget over, for vi kommer ikke til at være her ret meget”! Med dette sagt, forsætter en af de andre ledere med at briefe troppen for den første dag på lejeren.
Hver af tropperne får udleveret et telt som skal slås op på den halv åben mark. Chris trop består af 2 piger på 12 år, en dreng også på 12 år (og trop leder), en dreng på 7 år og en dreng på 8 år. Den lille trop begynder at sætte teltet op. Jorden er utrolig hård at slå pløkker i tænker Chris der er lige ved at slå sig over hånden med gummi hammeren. Men efter godt en lille time er alle telte oppe, og vær af tropperne flytter ind i sit eget telt.
Ved fælles aftensmad bliver spejderne briefe igen på morgen dagens rute. Det visser sig at de skal dybt ind i de norske skove. Under vejs standser de ved forskellige natur seværdigheder osv. Chris glæder sig over denne nyhed. “Jep”! Spejder er lige hvad han havde regnet med det var…

Kapitel 6:
Det er blevet sengetid. Chris overhøre en samtale mellem de to piger fra hans egen trop. De snakker om hygiejnebind, og om hvor flovt de syntes det er at bruge; “Det er simpelthen bare alt for baby ble agtigt”! Siger den ene pige til den anden. Den anden piger er helt enig om dette. De ville meget hellere bruge tamponer end bind. Chris føler sig utroligt lille nu, da han jo faktisk skal bruge rigtige baby bleer for ikke at gøre sengen, eller nu; soveposen våd.
Chris tænker over den samtale pigerne havde, og kan simpelthen ikke komme over det faktum at han har fået bleer med af sin mor. Så ved sengetid beslutter han sig for at han er alt for gammel til at skulle bruge ble. Han vælger derfor ikke at tage Up&Go bleen på, som han ellers skulle ha’ gjort.
De seks små spejdere slutter dagen af med at fortælle små historier til hinanden i lommelygten skær.
Chris og de andre falder i søvn og sover uforstyrret gennem natten… næsten.

Kapitel 7:
Det er morgen. Chris er den første til at vågne. Han opdager med det samme til sin egen skræk at hans sovepose er tis våd. Han kigger rundt i teltet og fortryder med det samme at han ikke havde taget bleen på. Hvad skal han nu gøre. Måske skulle han skynde sig ud af teltet før de andre vågner. Men desværre tager det ham alt for lang tid at tænke over dette. Den 12 årige trop føre vågner, og Chris når lige at lægge sig ned igen. Den 12 årige dreng tager en dyb indånding, og bliver med det samme ramt af en klar urin lugt. Han kigger ned på de andre og tænker lidt. I mellem tiden vågner de andre stille og roligt. De ene af pigerne siger med det samme. “Lugter det ikke af tis her”? Den 12 årige giver pigen ret. Nu er det jo bare om at finde ud af hvem det er der han tisset i sengen. De mistænker først de to to mindste drenge på 7 og 8 år. Men da dette ikke nytter noget, giver de op. Alle kravler ud af deres sovepose… Men Chris bliver i sin. Han er stadig bange for at de andre skal finde ud af at det var ham der havde tisset i sengen. Da de andre er kommet ud af deres sovepose, begynder de at spørge Chris om hvorfor han ikke er kommet ud. Chris har intet svar, og må kravle ud af soveposen. Da de ser hans våde underbukser begynder de at grine. “Tisser DU i sengen Chris”!? Spørger den ene pige. Chris svare ikke og de to yngste dreng løber uden for råbende over for alle at Chris har tisset i sin seng. Chris begynder at græde.
Kort efter kommer Viktor løbende da han høre al den larm og ballade. “Hvad sker der”? Alle dysser ned. Chris græder videre. “Hvorfor græder han”? En pigerne træder frem og siger: “Chris har tisset i sengen i nat”! Lidt små grineri bryder ud hist og her. Viktor prøver ikke at stoppe grineri et med retter sin opmærksomhed mod Chris der stadig græder. Han siger til Chris at han bedre må følge med ham ind til hytten. Chris rejser sig op. Viktor tager Chris taske og de begynder at gå hen mod hytten. Nogle drengene udenfor begynder at lave jokes om Chris: “Hans mor giver sikkert sin lille baby ble på vær dag før nat-nat-tid”! Der bliver grinet lidt, dog finder nogle af pigerne det ikke morsomt overhovedet og går væk fra “gerningsstedet”.

Kapitel 8:
Inde i hytten bliver Chris bedt om at tage et bad, og så se at få noget tørt tøj på. Mens han gør dette, begynder lederne at diskutere om hvad de skal gøre ved dette “problem”. “Ja vi kan jo ikke have nogle af disse pinlige situationer mere”! Siger en af de ældre ledere, der nu er førtidspensioneret sygeplejer. “Hvad foreslår du da Grette”? Spørger Viktor. “Jeg siger at drengen blot er doven, og at hans forældre lader ham gøre dette med villige”! “Det lyder underligt…”?! “Såhhh… Fortæl mig så lige én ting…” “Ja”? “Hvem af os er uddannet indenfor sygepleje”? “Ja okay. Du er”! “Nemlig. Tro mig ikke forkert Viktor… Du er en god leder for disse børn, men lad du bare mig om dette her”! “Lyder fair nok”! “Godt”!
Lidt efter kommer Chris tilbage i sin spejder uniform. Grette der er ret gammel dags, går hen til drengen rettet fuldt ud som et lodret stående strygebræt. Hun siger med det samme til Chris at han skal følge med hende. De går ind i et rum. Grette fortæller Chris med det samme at han skal blive indendøre til hun kommer tilbage. Hun skal ind til byen og købe nogle ting til ham som vil gøre turen lettere. Chris gør som der bliver sagt, og venter. Der går ca. 1 times tid før hun kommer tilbage. Da hun kommer ind i rummet igen spørger hun ham om han godt vil ud til de andre igen. Chris nikker vemodigt til dette. “Okay men hvad venter du så på min lille ven”!? Chris rejser sig op for at gå udenfor. Han ved næsten på forhånd hvad der venter ham udenfor. Da han kommer udenfor begynder de andre drenge at drille ham. De kalder ham for “Baby” “Tisse dreng” “Mors ble dreng” “Lille” “Vuggestue baby” og mange andre grimme navne syntes han. Han ønsker at han aldrig var taget med på turen, eller at han da for pokker da bare havde taget den bukseble på. Men nu er det for sent og han skal klare sig gennem dette, lige meget hvor meget han så ellers bliver drillet. Desværre for Chris ved han ikke hvad der venter han i løbet af de seks dage der er tilbage af turen.

Kapitel 9:
Dagen igennem tænker Chris på hvad der nu skal ske med hele denne situation Han ved at han vil blive drillet hele vejen gennem turen. Han tænker en hele del over dette i det han stadig bliver drillet. Chris sidder i sin trop og spiser aftensmad sammen med de andre. De driller ham stadig, og siger at han sikkert har brug for en hagesmæk og sutteflaske, men dog begynder de to piger i gruppen at få lidt medlidenhed med Chris. Så pigerne begynder at få drilleriet ned igen.
Ved sengetid bliver Chris kaldt ind til hytten inden han skal i seng. Da han er kommet ind i hytten står Grette og venter på ham. Hun siger med det samme: “Nå… Skal vi så komme i gang”! Chris ved ikke helt hvad det er hun hentyder til, og siger derfor intet. Grette tager Chris’s hånd, og hun bevæger sig ind i et lille rum med en seng. “Læg dig ned på sengen, jeg er tilbage om lidt”! Chris gør som der bliver sagt, og lægger sig ned og venter på at hun skal komme tilbage. Han tænker til sig selv; at det jo nok også det bedste for ham at få lidt ro fra de andres drilleri, og så sove her. Lidt efter kommer Grette tilbage… Hun har en taske med…? Tasken har sjove farverige figurere på, hvad kan det dog være tænker han? Hun går hen til Chris og åbner tasken og tager en babypudder dåse og en ble frem, og lægger dem på sengen sammen med et par gummi bukser. Chris ved på forhånd godt hvad de skal bruges til, og hvem det er til, men han spørger nu alligevel for at være sikker: “Hvad er det”!? “Det er til dig min fine ven”! Svare Grette. Chris får en klump i halsen og prøver at forklare hende at det er han alt for stor til. Men den køber Grette ikke. Hun giver ham intet valg; HAN SKAL! Og det er jo også typisk at det er en dreng der opføre sig sådan som han gør; tisser i sengen, og græder som en lille baby. Hvis det skal være på den måde, så skal han nok blive behandlet som HUN syntes, ingen diskussion! Da hun prøver på at tage Chris bukser af gør han modstand. Han holder fast i sine bukser og protester. Grette bliver sur og siger i en høj tone: “GIV SÅ SLIP, DRENG”! Chris er stædig og giver ikke slip. Men desværre for Chris, er Grette meget stærkere end han er. Hun hiver i hans arm, og løfter ham op. Da hun holder ham oppe, får Chris en enkelt røvfuld af Grette. “Nu går du som der bliver sagt, er du med”?! Chris der nu græder, nikker på hovedet, og giver slip på bukser. Grette forsætter med at tage hans bukser af. Hans spejder uniform bliver smurt op, og underbukserne bliver taget af. Chris græder som aldrig før, og Grette begynder med at puddere hans ble område. Da dette er gjort får han en stor og blød ble på. Gummi bukserne kommer på, og så er han klar til at sove. “Hvad med bukserne”? Spørger Chris. “Sover du med bukser på”? Spørger Grette. “Nej… ikke rigtigt…” Svare Chris. “Så er der jo intet problem her… Gå tilbage til din trop og få noget søvn”! Chris går i panik. Hvad ville der ske hvis de andre så ham som den baby han er nu? “Kan jeg nok sove her”? Grette tænker lidt. “Hvorfor”? Svare Grette. “Jeg vil ikke blive drillet af de andre igen”! Grette tænker lidt videre over dette, og efter et øjeblik kommer svaret. “Okay… Men kun på denne betingelse… Du skal være vores baby for resten af turen”! “Baby… Hvad snakker du om”??? “Ud over at skulle gå med ble på, skal du også benytte denne her sut, og hagesmæk”! Grette holder en sut op mod ham. Chris kan ikke tro hvad han ser, og ved ikke lige hvad han skal svare: ‘1. Med ble på ude hos de andre, eller 2. Med ble og sut her inde hvor ingen andre end Grette kan se ham…’??? Da Chris bliver færdig med at tænke, lyder svaret på at blive inden døre og være Grettes baby med sut, ble og hagesmæk. Grette trækker på smilebåndet og giver Chris sutten i munden. “Det var en god baby… Vil baby ha’ sin sut nu”? Chris svare ikke. Han får sutten i munden og bliver lagt i seng. Lyset bliver slukket, og Chris falder lige så stille og roligt i søvn.

Kapitel 10:
Dagen efter vågner Chris frisk og udviklet. Det første han kommer i tanke om, er det der skete dagen før. Han spytter sutten ud af munden, og opdager at han har tisset i sin bleen… igen. Chris rejser sig for at stå ud af sengen. Da han står på det halv kolde træ gulv, knirker det, og han kan høre en komme hen mod døren. Døren bliver smækket op, og ind kommer Grette. “Hva’ fanden sker der her”!!! Siger hun med en vred høj tone. Chris bliver bange og begynder at græde. Grette går hen til ham og tager ham hårdt i armen. Hun siger til han at han ikke havde fået lov til at stige ud af sengen. Chris tænker ikke så meget over hvad hun siger. “Jeg vil ha’ min moar…” Siger Chris der nærmest vælter i tåre. Grette bliver træt af ham, og siger at hvis han absolut skal opføre sig som en lille dreng på 2 år, så skal han da klart nok behandles så en. Grette tvinger Chris ned og ligge på sengen for at skifte hans våde ble. Chris græder endnu mere under selve ble skiftet, men han kan intet gøre. Grette fortæller ham, at når han nu er sådan en lille dreng, så kan det jo ikke skade ham at komme ud blandt de andre for at lege med de store drenge.
Med det samme bliver Chris grebet af panik. Han lover at han nok skal være en god lille dreng, og at han vil gøre alt hvad hun siger, hvis han bare ikke skal komme udenfor med de andre. Da Grette har vasket drengens ble område forsætter hun med at lægge en ny tør ble på ham. Chris bliver igen bange, da han ikke vil ses med ble på af alle de andre. Men bleen kommer på, og den forbliver på. Grette fortæller ham at han skal bliver liggende på sengen til hun kommer tilbage. Chris tør ikke andet, og venter.
Da Grette kommer tilbage har hun et par baby overalls, og en Peter Plys trøje med sig. Da hun forsøger på at give Chris tøjet på, tør Chris ikke gøre andet end at græde. “Såååå… Såååå…”! Siger Grette i en stille og rolig baby agtig tone. Da Chris har fået tøjet på og er klar, får en en sut i munden. Sutten er specielt designet med en transparent spænde så han ikke kan tage ud af munden. Han får at vide af Grette, at sutten under ingen omstændigheder må tages ud… Men KUN af hende. Hvis han ikke gør hvad der bliver sagt, får han smæk mens alle de andre ser på. Chris tør ikke gøre andet end at adlyde. Grette tager Chris i hånden og hun bevæger sig hen mod døren. Chris bliver stående. “Hvad nu”!? Chris mumler da han ikke kan komme til at snakke pga. sutten. Men det er ret klart at han ikke ønsker at komme udenfor. Grette fortæller ham at hvis han ikke vil, så kommer han bare til at løbe rundt udenfor, med KUN en ble og T-shirt på. Chris ved ikke hvad han skal gøre, men bliver hivet med udenfor af Grette.

Kapitel 11:
Udenfor Står nu den 9 årige dreng Chris med ble, sut og babytøj på, foran alle de andre spejder dreng og piger. Alle drengene griner, og pigerne fniser. Nogle af pigerne spørger endda om de må få lov til at skifte ham når han har lavet eller tisset. Grette kan ikke se hvorfor ikke, og siger derfor ja til dette. Chris sænker hovedet endnu mere end det allerede var.
spejderføreren kommer ud af huset og siger at han vil ha’ ro NU! Alle falder til ro, og tier stille. Spejderføreren fortæller at der vil ikke være mere drilleri over Chris ‘nye’ udsende. Hvis han så meget som hører om en episode hvor Chris bliver drillet, vil ham eller hende også blive lagt i ble og babytøj. Dette får hele lejeren til at gå helt blank. Kun fugle kan høres.

Dagen igennem bliver Chris dog stadig drillet bag spejderførerens ryg. Chris holder sig så meget tilbage som muligt, og han gør også så meget han kan for ikke at tisse i sin ble foran alle de andre, men som tiden går bliver det bare svære og svære at holde tisset tilbage, og til sidst kan ikke mere og tisser løs, så bleen ikke kan holde til mere og hans bukser bliver våd på samme tid. Nogle af de andre lægger mærke til dette, og en af pigerne går hen til Grette for at spørge om hun må skifte “babyen”. Grette siger ja til dette og de to går hen mod Chris der ikke har lagt mærke til dem. Da de er kommet helt hen til ham, tager Grette fat i hans bukser for at bedre kunne se om han er våd. “Jo han skal skiftes nu”! Siger Grette uden at lægge skjul på det i sin tone. Alle kigger hen på Chris og små griner af ham. I dette øjeblik er det pludselig blevet nok for Chris. Han gør modstand og siger at han ikke vil skiftes, og at han ikke vil ha’ ble på. Men Grette tager fat i ham, og selv om han hele tiden gør
modstand hjælper det ham ikke.

Kapitel 12:
Da der er kommet ind i huset og ind på soveværelset, holder Grette Chris ned på sengen så den lille pige der kun er 8 år, kan få lov til at skifte den “lille” drengs våde ble. Chris kan ikke gøre så meget ved det, og da han har fået sutten tilbage i munden kan hen heller ikke snakke mere. Hans ble bliver skiftet stille og roligt, og der hastes ikke på nogen af områderne i ble skiftningen. Da hans ble er blevet skiftet og han har fået et par nye bukser på, er han stadig vild, og da sutten bliver taget ud af hans mund, truer han med at løbe væk fra dette her “lorte sted”. Grette bliver vred, men vil ikke give ham endnu en røvfuld, og hun tænker sig derfor om en ekstra gang, før hun kommer på den ide at spænde en baby sele om ham, så han ikke han løbe væk. Hun rækker ud efter baby tasken og tager en lyseblå baby sele i ca. hans størrelse frem. Chris gør modstand stadig, men lige meget nytter det, og selen kommer på. “Nu kan han ikke løbe nogen steder… Vel lille baby”!? Siger hun til ham. Pigen er dog lidt foragtet, men syntes at det er en super ide til sådan en dreng som han er.

Kapitel 13:
I den resterende del af turen bliver Chris holdt i ble, baby tøj og sele. Han bliver skiftet et par gange om dagen af både Grette men også nogle af de andre piger. Chris syntes at det er pinligt, men hvad kan han gøre ved det? Forsøger han på at gøre noget ved det, bliver det jo bare værre og værre.

DEN SIDSTE DAG

Efter den lange tur, har Grette sig en snak med Chris. Hun fortæller at det nok ikke er nogen god ide at fortælle hvad der er sket her på spejderturen, for hvem vil dog tro på ham? Alle de andre vil ikke sige noget fortæller Grette til ham, og selv om han stadig er sur og hvad der er sket, har han ikke tænkt sig at sige det til nogen. Det heldige for Chris er at der ikke er nogen til spejder som går i hans klasse, så lidt ro vil han da få…

Kapitel 14:
Der er nu gået 10 år. Hvis man spørger Chris i dag om han evt. skulle ha’ lyst til at komme tilbage til sådan en spejder lejertur igen, vil han helt klart svare: “JA”! (Og hvorfor så mon det? Det må I selv gætte jer til…)

SLUT

1 Synes om