Milles Julehistorie (g,M,F,g,g,F,b,F,F,F,F,M)

5. december - 2. Søndag i advent

Det havde været en god dag for Mille, hun havde fået lov til at være længe oppe, og der er ikke den juleudsendelse hun ikke fik lov til at se, til sidst måtte Milles forældre dog bære hende ind at sove i hendes egen seng, da hun var faldet i dyb søvn på sofaen, og selvom hun blev flyttet imens alt lyset var tændt, var det intet problem for hendes forældre at, skifte hendes tøj ud med nattøjet, Mille var simpelt hen gået omkuld, som var hun gået i koma, så det var ligesom at give en kludedukke tøj på, og det var godt at de var to til at hjælpes ad, for 2 hænder alene, havde nok været en langt sværere opgave.

Mille vågner tidligt Søndag morgen, og føler sig frisk og fuldstændigt udhvilet, så meget at hun ikke har lyst til at ligge i senge mere, det sidste hun kan huske, var at hun kom til at spilde lidt af sin æblejuice på sofaen, og ikke vidste hvad hun skulle gøre, da hun ikke turde sige det til sine forældre, af frygt for at få ballade igen, så det var endt med at hun havde lagt sig ned på sofaen, ovenpå pletten og kunne mærke hvordan hendes natbukser, var begyndt at suge lidt af det våde op fra sofaens bløde pude, det havde været lidt ubehageligt til at starte med, men det lykkedes hende at ignorere det, i takt med at en ny juleudsendelse var gået i gang, og hun var blevet helt tryllebundet og opslugt af udsendelsen, Mille elsker alt ved julen, og kan slet ikke få nok, end ikke gaverne kan stå alene.

Hun står derfor op, og lister ind i stuen, dels for at se lidt morgen tv, inden hendes forældre står op, og inden hun skal spise morgenmad, men også for at se til pletten på sofaen, da hun stadig har lidt dårlig samvittighed over, at hun ikke fortalte det til sine forældre, men blot gjorde alt hvad hun kunne for at skjule det.

Da hun kommer ind i stuen, kan hun ikke finde pletten, og begynder nu at tvivle på om hun nu husker rigtigt, eller om det mon kan være noget hun har drømt, hun kan vel ikke engang spørge hendes forældre når de står op, så hun bliver enig med sig selv om, at det nok bare er bedst at lade som ingenting, og får derfor tændt for fjernsynet, så hun kan se lidt tegnefilm, og hygge sig lidt inden morgenmaden.

Mille kan dog ikke lade sine tanker ligge, og begynder nu også at undre sig over, at hun ikke kan huske hvordan hun havnede i sin seng, eller hvordan hun var kommet i nattøjet, har det været en drøm det hele? Det er vel søndag er det ikke? Da tegnefilmen slutter, skynder hun sig ud i køkkenet for at kigge på kalenderen, der hænger på køleskabet, men er det nu d. 4. eller 5. December? Det går nu op for Mille, at der er noget der mangler ved dette års jul, Kalenderlyset! Det var jo meningen at de skulle have købt et, lige inden bilen gik i stykker, og igen da hun var ude for at købe gaver om fredagen. Uden at have fået afklaret om det nu virkeligt også er Søndag, går hun tilbage til sofaen for at se den næste tegnefilm, der er ved at starte. Inden hun igen sætter sig ned, kigger hun lige en ekstra gang, efter det mindste spor efter en plet, hun er helt sikker på at det var på den midterste pude, men kigger lige på de 2 andre puder også, men finder ingen plet, hun ender derfor med at give op igen, og prøver i stedet at koncentrere sig om tegnefilmen.

Efter tegnefilm nr. 2 er slut, beslutter Mille sig for at hente sin dyne, da hun ikke kan finde tæppet som hun plejer at sidde med, når hun begynder er småfryse. Med dynen hentet, kan hun igen sætte sig til rette i sofaen, netop som den næste tegnefilm bliver præsenteret, det er en af de gamle Disney tegnefilm, og Mille husker nu også at hun så hele Disneys Juleshow, så det kan jo ikke være en drøm det hele.

Da Milles forældre står op, går Mette straks i køkkenet for at sætte kaffe over, og begynde at lave morgenmad, Milles far derimod går ind i stuen, og hen til sofaen. “Godmorgen smukke, har du sover godt?” spørger han Mille, idet han sætter sig i sofaer ved siden af Mille, og giver hende et sidekram, og kys i håret. “Godmorgen far” svarer hun, og lidt efter spørger hun så, “Hvad dag er det egentligt i dag?” “Det er da søndag, faktisk den anden søndag i advent, så vi må huske at få tændt adventslyset, men måske vi skal ud at gå en tur i dag, nu fik du jo set fjernsyn hele dagen i går, har du lyst til en tur i skoven, eller måske en tur ned til søen?” spørger han Mille, Mille ved dog ikke helt hvad hun skal sige eller svare, men tænker at det nok ikke går at se så meget fjernsyn, så det er vel egentligt ikke et rigtigt spørgsmål, så hun svarer derfor blot med “Det kan vi da godt”.

Inden nogen af dem kan finde på mere at snakke om, kommer Mette ind i stuen med en bakke fyldt med morgenlækkerier, og siger “så er der morgenmad, slukker i lige for fjernsynet og kommer over til bordet?” Inden hun igen smutter ud i køkkenet for at hente kaffen og The-vandet til Mille. Da hun vender tilbage, fortæller Milles far at han har aftalt med Mille at de skal en tur ud at gå i skoven, nu hvor hun fik set fjernsyn hele dagen i går, Mette synes at det lyder som en god idé, for foreslår så at det bliver lige inden aftensmaden, så de kan nå at få noget at spise inden dagens julekalender, det passer nemlig fint med at de skal have risengrød, for den kan de nemlig lave i forvejen, og lægge ind i sengen, ligesom man gjorde i gamle dage, så grøden bliver holdt varm, men få den helt rigtige “julesmag”, som hun kalder det. Det var vistnok bare et trick for at udnytte varmen fra maden, så sengen blev varmet op, inden man skulle sove i den, men Mille er ligeglad, for hun elsker risengrød, især hendes mors risengrød!

Efter morgenmaden er blevet spist, siger Milles far at det vist er på tide med en adventsgave, og går over og henter en pakke fra et skab i stuen, og giver den til Mille. Overrasket begynder Mille at undersøge pakken, inden hun går i gang med at lukke pakken op, den er næsten ligeså bred som hendes ene arm er lang, og tungere end en æske chokolade, så Mille har ingen anelse om hvad der mon ligger i pakken, og kan ikke holde spændingen ud ret længe, først er der sløjfen i gavebåndet, så er der tapen hvor gavepapiret er sat fast, og snart har hun fået åbnet sig vej ind til en kedelig brun papkasse, som ikke på nogen måde afslører, hvad der gemmer sig inden i. Med hjælp fra en lille saks, får hun også brudt tapen på kassen, så hun endeligt kan komme til at se hvad der er inde i. Et kalenderlys Milles øjne bliver store, det var jo lige det der manglede, og en klump ler også?

Milles far siger, “når vi kommer ud til skoven, kan vi jo se om vi kan samle noget pynt, som vi kan dække leret med, og mon ikke mor har noget vat, hvis vi skal prøve at lave et snelandskab”. Imens han omfavnes af en overlykkelig Mille. Som straks begynder at remse alle de ting op, som de skal ud at finde, “Gran”, “Grankogler” og måske nogle røde bær eller andet der kan give lidt farve ved siden af det grønne gran og brune grankogler. Milles mor siger at de så hellere må tage en kurv med, så de kan bære på alt det de finder, og foreslår Mille at hun jo kan se fjernsyn indtil det er tid til at komme afsted, så kan hun nemlig også gøre klar til aftensmaden og snakke med Milles far om voksenting, og hvad de skal have med, næste gang der bliver købt ind, særligt fordi bilen stadig er i stykker, og det derfor hurtigt vil kunne blive meget at skulle slæbe.

Ude i skoven, husker Mille at fortælle sine forældre om invitationen til Julebanko’en på skolen, og alt det sjove skolen har planlagt, imens de finder alt det, som de skal bruge til julekalender-lys dekorationen, da de er hjemme igen, får Mille og hendes far besked på at sætte sig ind ved spisebordet, og tænde for adventskransen, hele 2 lys skal tændes, Mille glæder sig, for efter en lang tur i skoven, kan hun godt trænge til at få varmen igen, og elsker hyggestemningen, der kommer fra tændte stearinlys. På kun 20 minutter, har de fået sat julekalenderlyset fast i en solid klump ler, og pyntet det i alle de naturlige farver, som de har fået hentet hjem fra skoven. Imens lyset bliver tændt, henter Mette risengrøden, og snart dufter hele stuen igen af frisklavet risengrød, da de ikke plejer at spise direkte fra gryden, går Milles far ud i køkkenet for at hente tallerkener, skeer, kanel og smør (Det er jo jul)

Mille er blevet helt vildt lykkelig over at de skal have Risengrød til aftensmad, med kanel og smør, og kommer straks til at tænke på Nissebanden, som de er begyndt at se i skolen, og kan ikke lade være med at sidde og nynne Risengrødssangen, imens hun skovler den ene skefuld ind i munden, efter den anden. Efter den sidste skefuld risengrød er blevet spist, siger Milles far at det er tid til at se julekalender, og straks er Mille klar i sofaen, med sin dyne som hun ikke fik lagt ind på sengen, og det varer derfor heller ikke længe før Mille har det rigtigt hyggeligt, og spørger om hun ikke må få lidt varmt kakao. Som Mette selvfølgeligt går i køkkenet for at lave, imens Milles far bliver siddende holder Mile med selskab.

Den varme kakao, var lige det der skulle til for, at gøre dagens hygge helt perfekt, og det varer derfor heller ikke længe før Mille begynder at svede, nede under dynen. Da julekalenderen er ved at være færdig, kan Mille mærke at hun skal tisse, men vil gerne lige have slutningen med, inden hun skynder sig ud på toilettet. Så snart Mille er kommet ud af stuen, kan Mette ikke lade være med lige at skulle undersøge sofaen, der hvor Mille har siddet, med tanke på den våde plet som hun opdagede i går, netop som de skulle til at bære Mille ind i hendes seng, både sofapude og bukser havde en større våd plet, sofaen var stadig tør, men en smule fugtig, ikke noget som var bekymrende (endnu).

Da Mille kommer tilbage, får hun at vide at det er sengetid, så hun kan nå at blive frisk til at komme i skole, Mille har mest lyst til at blive oppe og se fjernsyn, men ved godt at hun ikke kan overtale sin mor. Hun går derfor tilbage til toilettet, så hun kan få børstet sine tænder, præcis som hendes mor beder hende om, og fortsætter på værelset bagefter, hvor hun denne gang, selv hopper i nattøjet, inden hun lægger sig på sengen, med dynen over sig, som hendes far har været flink at komme med.

Inden Milles øjne lukkes, når hun lige at tænke på, hvad dagen i skolen bringer, og om der er nogen der har kender til Milles hemmelighed med Maya og Fridas, bare der ikke er startet nogen rygter i skolen.

6 Synes om