Et sted skal man jo starte (F,F)

@Camille, tusind tak for de pæne ord. Det glæder mig, at andre får noget godt ud af historien :smile:

@junior også selv tak til dig. Det varmer at andre kan lide historien. :smile:

2 Synes om

Du vil vel ikke efterlade os her?! Du har “lovet” os en tur til Paris :wink:

I bliver på ingen måde efterladt. Jeg er allerede godt i gang med næste afsnit :wink:
Det var blot udtryk for, at jeg ikke kan ligge det næste op lige så hurtigt, som jeg har gjort de andre 3 afsnit i dag :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 Synes om

Det er en rigtig god historie :blush:, MERE :grinning:

1 Synes om

Hold da op en historie. Jeg læste den fra start til nu og den fangede mig helt vildt. Som de andre skriver er den vildt godt velskrevet.

Glæder mig til næste afsnit.

1 Synes om

Kapitel 10 – Plan B er som regel altid den egentlige plan A

I skabet hang der kun nogle få trøjer, et par t-shirts og cowboy nederdel. Imens Sally stod tøvende foran det beskedne udvalg, tog Lisa kærligt fat om Sally og lænede sit hoved ned på hendes skulder.

”Ved du hvad jeg synes? Jeg synes du skal vælge nederdelen, den sorte t-shirt og så tager vi den her trøje med”, sluttede Lisa i samme ombæring som hun løftede hovedet og tog tingende ud af skabet.

”Var det ikke kun en mening du kom med” spurgte Sally forsigtigt, med en snert af fornærmelse i stemmen. Sally var nemlig vant til selv at finde på hvad hun skulle have på. Det var hun faktisk ret god til, om end hun ikke gjorde så meget ud af det i hverdagen.

Lisa svarede kækt igen, imens hun så på Sally over skulderen, ”Det er vel som man tolker det. Kom du herover, så vi kan få skiftet dit tøj.” Der er vel intet der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Sally gik nemlig kun rundt i t-shirt og ble, da hun endnu ikke havde fået andet tøj på efter hendes uheld. Sally blev hurtigt hjulpet i tøjet. Det tog ikke Lisa meget mere end to sekunder, før hun kapitaliserede på hendes udklædning. ”Nurh, hvor ser du kær ud med nederdel, t-shirt og ble” kurrede hun med stjerner i øjnene.

”Eeej, du gør mig helt flov. Jeg kan snart ikke holde til at rødme mere i ansigtet i dag”, kom det næsten udmattet fra Sally. De to piger begav sig ud ad døren kort efter. Sally med resten af en halvdrukket sodavand i hånden og Lisa med sin taske over armen. Sally førte vejen ned til hendes bil, hvor de begge steg ind og begav sig på vej.

Lisa brød hurtigt summen af bilmotoren der arbejdede, ”Hvad har du lyst til at spise til aften?”. Hun vidste godt hvad Sally ville svare og ganske som forventet, var svaret pizza. Lisa var ikke super hup på pizza, men det gik da an ind imellem, hvis ikke der var en rugbrødsmad i nærheden.
Hun rullede lidt med øjnene i retning mod Sally. ”Hvordan vidste jeg at du ville svare det?”

”Det vidste du, fordi jeg elsker pizza og altid kan spise det,” klukkede Sally lystigt.

”Jah, jah, så lad da barnet,” stønnede Lisa på en opgivende men kærligt ment måde.

”Hey! Bare fordi jeg har… ja du ved… på, så er jeg altså stadig mindst 1½ cm højere end dig,” insisterede Sally. Det virkede næsten som om hun forsøgte at overbevise sig selv mere end Lisa. Ikke mindst fordi argumentet var hentet så langt ude, at det næsten virkede nyttesløst.

Lisa fniste og pegede på en ledig parkeringsplads ude foran restauranten. Pigerne fandt sig hurtigt et bord og bestilte en pizza hver. Tjeneren, en ung veltonet gut, tog imod bestillingen og spurgte herefter om hvad de ville have at drikke.

”Jeg vil gerne bede om en mellem Sprite og hun vil gerne bede om en stor Pepsi Max”, skynde Lisa at sige. Sally nåede ikke en gang at protestere, før tjeneren var borte.

”Hvad var det lige for noget?! Jeg kan umuligt drikke en stor”. Sætningen startede misfornøjet, men endte med et ynkeligt klynk fra Sally.

”Hold da op, du elsker Pepsi, hvorfor så ikke drage fuld nytte af at have ble på?” Sagde Lisa dæmpet, men højlydt nok til, at man havde hørt det, hvis man sad ved bordet ved siden af.

Sallys øjne voksede sig store, kinderne rødmede og hun forsvandt næsten helt ind i sig selv af ren flovhed.

”Bare rolig, der er ikke nogen i nærheden. Og hvis nogen har noget at sige, kan de sige det til mig”, sagde Lisa med et meget stift ansigtsudtryk, som om hun allerede ved at ytre sætningen, var kampklar og sur på nogen.

Sally, der stadig var fanget i flovheden, formåede kun at viske, næsten pibende; ”Jeg har virkelig brug for et kram”. Hun vidste næsten ikke hvad ellers hun skulle gøre i situationen. Hun kunne sagtens have skreget af Lisa, eller måske grædt, men mest af alt, havde hun bare brug for at blive trøstet. Situationen havde chokeret hende så meget, at hun bare havde brug for at vide, at det hele nok skulle gå. Lisa havde trods alt lige lovet, at hun nok skulle tage kampen, hvis en opstod.

Lisa rejste sig prompte og gav Sally et kram. ”Måske var det lige offensivt nok. Jeg tænker lidt mere over det næste gang, inden jeg bruger det farlige ord”. Hun kildede Sally lidt i siden, imens hun afsluttede sætningen. Sally vred sig sidelæns, så man akkurat kunne ane toppen af bleen, idet hendes t-shirt blev trukket op. Det var lige dét, som skulle til, for at løsne lidt for spændingen i situationen. Bedst som de to piger begyndte at smile sammen, kom tjeneren tilbage med deres drikkevarer.
”Lad os se at få hentet noget mad”, kurrede Lisa idet pizzaerne blev serveret.

En times tid og megen hygge senere, begav de to piger sig tilbage til bilen. Sally gik forrest og Lisa bemærkede at hun gik lidt hjulbenet. ”Hvaaa Sally, er der noget du gerne vil fortælle mig?” spurgte Lisa.

Sally vidste udmærket godt hvad Lisa spurgte om, men hvis hun absolut insisterede på at holde hende i bleer, måtte hun også selv sørge for det, tænkte hun for sig selv. Det gav hende en lille bitte følelse af kontrol, i en situation, hvor hun var begyndt at miste netop dét.

Sally kiggede sig over skulderen og smilede en anelse, ”naaaj, det tror jeg ikke.”

Lisa skulede kærligt tilbage, idet deres blikke mødtes. ”Jeg tror du lyver.”

Pigerne satte sig ind i bilen men inden Sally overhovedet havde nået at sætte tænding på, var Lisa halvt på vej over på førersiden med udstrakt arm, hvis mål utvivlsomt var nederdelen.
Eller rettere, som Sally fandt ud af, bleen derunder.

”Heeey! Stop, den er altså ikke våd!” Klukkede Sally, næsten grinende.

Lisa lod sig ikke overbevise og stak sin hånd op under nederdelen og fingeren klemt ind bag bleen.

Sally, som ellers havde nydt varmen og fugtigheden op mod underlivet, blev nu ødelagt af en iskold finger. Hun gispede en smule og gav et lille ryk i sædet, imens Lisa tjekkede.

”Det tænkte jeg nok, din løgnhals” sagde Lisa, med et kærligt blik. ”Lad os se at komme hjem til mig, så vi kan få dig skiftet.”

De to ankom til lejligheden og kort efter lå Sally på stuegulvet. Igen. Men til forskel for de andre gange, lå hun denne gang på en puslepude.

Sally havde alle intentioner om at spørge, hvorfor Lisa ejede en puslepude, men bestemte sig for ikke at gøre det alligevel. Måske var det bare et levn fra den tidligere ejer, eller måske hun havde en kusine med barn. Mulighederne var mange.

Lisa vendte tilbage til stuen med armene fuld af ting og Sally fik en lille klump i halsen og sommerfugle i maven. ”Hvad er nu alt det Lisa? Skulle du ikke kun skifte mig?”

Lisa smilede ligesom skurke gør i film, inden de bruger en halv time på at forklare deres geniale plan i alle detaljer. ”Jamen, jeg har lidt af hvert, lille du… Lad os starte med den her.” I forsøget på at få sutten ud imellem alle tingene i armene, bestemte hun sig for at ligge det hele på stuebordet med et kæmpe THUMP.

Hun fik sutten frigjort og vendte sig om mod Sally. ”Op med multøjet!” Kurrede hun. Til hendes store overraskelse, sagde Sally ikke så meget som et pip. Hun tog imod den og begyndte straks at udforske sutten med tungen, sådan at den kørte rundt i ansigtet på hende.

”Ja, det er lidt af oplevelse første gang, hva?” grinede hun, imens hun fandt ble, pudder, en gammel stofble og vådservietter frem.

”Hva’ skad u me’ den?” fik Sally musteret ud igennem sutten.

”Den skal jeg bruge til det hér” sagde Lisa og tørrede en smule savl væk fra Sallys mundvig, der havde listet sig ud.

Sally nikkede takkende og fortsatte ufortrødent at udforske sutten, både i munden og i hænderne, for at finde ud af hvad det egentlig var for noget. Og så i en voksen størrelse. Sådan en havde hun aldrig set. Lige da Lisa åbnede bleen, erstattede den kølige fra rummet omkring hurtigt den lune temperatur, der ellers havde været i bleen. Hun gispede og vred sig akkurat nok til at Lisa bemærkede det.
”Bare rolig, jeg skal nok forsøge at lune vådservietterne lidt, inden jeg tørrer dig” afbrød Lisa kærligt.

Selvom hun gjorde sit bedste for at varme servietterne, vred Sally sig en smule, da hun tørrede ind imellem hendes kvindedom.

Lisa smilede og fortsatte i ro og orden, indtil den nye ble var tapet fast. ”Sådan du, så kan du klare den lidt igen.”

Sally smilede og rakte sine arme ud i luften, i håb om at det ville signalere Lisa til at hjælpe hende op og måske endda ryste endnu et kram ud af hende.

”Op op?” Spurgte Lisa med en meget lys og kærlig stemme.

Sally nikkede og klæbede sig fast til Lisa. ”Dak” kom det fra hende. Sally tog sutten ud af munden og kiggede lidt frustreret på Lisa, ”den er altså svær at snakke med, den hér!”

Lisa satte forsigtigt sutten tilbage. ”Behold du bare den i mulen, jeg kan sagtens forstå dig. Desuden; så pynter den. Du stråler jo som solen selv.”

Sally blev helt flov og forsøgte at gemme sig, ved at putte sig ind til Lisa. De krammede et lille stykke tid efter inden Lisa afbrød, ”jeg skal til at have pakket. Har du lyst til at hjælpe?”.

Sally nikkede og de gav sig til at tømme Lisas tøjskab. Der hang den ene kjole efter den anden. Faktisk hang der så mange, at Sally blev overrasket over, at Lisa overhovedet havde fundet et sæt jeans at have på, da hun besøgte hende.

”Du har godt nok mange kjoler Lisa! Jeg ved godt, at du oftest går i dem, men. Hold da op.”

Lisa grinede bare en smule inden hun lynede sin kuffert til. ”SÅ! Nu er jeg også klar. Nu mangler vi bare at købe dig nogle flere bleer”.

Sally kiggede på klokken og den var blevet langt over otte om aftenen. ”Ehm, Lisa, jeg tror ikke vi finder nogen steder der har åbent nu.”

Lisa virkede ikke på nogen måde påvirket af hvad Sally sagde. Hun gik målrettet hen og studerede pakken med bleer, Sally havde købt. ”Størrelse medium”, mumlede hun og smilte. ”Jeg tror slet ikke at vi får brug for at handle”.

Sally, der mest af alt nu lignede ét stort spørgsmål, lod sine øjne følge med Lisa der åbnede sin seng. Ja, altså ligesom en af de der IKEA-senge, hvor der er et helt hulrum til opbevaring under sengen og at selve sengen åbner som motorhjelmen på en bil.

Sengen løftede næsten sig selv og efterhånden som den åbnede sig helt, kunne Sally ikke tro sine egne øjne. Der var mindst ti pakker bleer. TI!

”Har du tabt sutten Sally, eller hvad?” kom det kækt fra Lisa, imens hun studerede den forundrede Sally.

Der var både nogen magen til den hun havde på, nogle med motiver, andre med mønstre, og endda en pakke med helt lyserøde bleer!

Lisa rakte sin hånd ud og indikerede at hun gerne ville have Sally til at komme hen til hende. Lisa sad på hug ved siden af sengen og kort efter satte Sally sig ved siden af. Lisa førte sin arm rundt om Sally og pegede på pakkerne. Til alt held i verdenen, er de alle i størrelse medium. Hvilke af dem, skal vi tage med?

Sally, helt slået bag over udvalget, stammede i et forsøg på at sige noget, men nøjedes med at pege og sige ”dem” og ”dem”…. Efterhånden havde de udvalgt nok bleer til turen. Det var alligevel noget tid de skulle være afsted. Lisa pakkede bleerne ned i en kuffert for sig.

Med et stort smil udbrød Lisa, ”Jeg tror vi er klar til afgang. Hvornår skal vi afsted?”
Sally smilede igen igennem sutten, vi skal køre i morgen tidligt klokken seks, for at undgå den værste trafik.

”Så gør vi det, men så skal du vist også snart i seng, hva?”, sagde Lisa imens Sally bogstaveligt talt nær havde tabt sutten, i forsøget på at gabe.

Sally nikkede og lod sig før med ud på badeværelset hvor Lisa fumlede med Sallys toilettaske. ”Vil du selv eller skal jeg børste de små fine perler?”.

Sally, som egentlig hungrede efter en lille smule selvstændighed, bare en smule, tog tandbørsten og insisterede på at børste dem selv.

”Det får du så lov til,” sagde Lisa, idet de begge begyndte at børste tænder. Sally børstede med en iver, der ville gøre de fleste elektriske tandbørste jaloux. Med den iver, hørte også, at hvor der arbejdes, der spildes. Bogstaveligt talt. Noget af skummet fra tandpastaen sneg sig vej ud og begav sig ned mod hagen. Sally nåede kun akkurat at mærke det, før hun så mærkede Lisa tørre efter med den dér stofble fra tidligere. Hvorfor blev den ved med at optræde og hvor i alverden havde hun gemt den henne?

Lisa tørrede skummet væk fra hagen og smilede. ”Med sådan en grisebasse i huset, er jeg nød til at væbne mig noget at tørre med, eller have det tæt på”.

Efter de havde børstet tænder og klædt om til sengetid, kurrede Lisa kærligt, ”Vil du sove hos mig i min seng i nat, så kan jeg bedre holde styr på dig.” Et godt tilbud siger man ikke nej til, tænkte Sally og nikkede.

Lige idet Lisa gjorde sengen klar, hørte hun en lyd hun kun kendte alt for godt.

HSSSSS.

Uden overhovedet at kigge på Sally, åbnede hun sengen og tog en ble frem, som var noget tykkere end den Sally allerede havde på. ”Når du er færdig, kan du komme herover til mig og blive skiftet,” kom det med en snert af erfaring i stemmen fra Lisa.

Sally blev noget overrasket. ”Hvordan vidste du det?”, fik hun klemt ud forbi sutten.

Lisa kiggede bare kærligt på hende, ”en sand tryllekunstner løfter ikke sløret for deres magi”.

På rekordtid, fik Lisa skiftet Sally. Den her bør holde lidt bedre end den anden, så du skal ikke være bange for at bruge den i løbet af natten. Heller ikke flere gange.

Lisa gik ud for at smide den brugte ble væk, imens Sally puttede sig ind under dynen. Lisa vendte tilbage og kravlede om på den anden side, sådan at hun kunne holde om Sally. ”Jeg har ikke nogen godnathistorie i dag sveske, så du må tage til takke med at putte”, sagde hun og kyssede Sally på tindingen.

”Dak, det kan ej gok nøjes me’ ”, sagde en meget tilfreds Sally der dårligt nåede at putte sig ind til Lisa, før Ole Lukkeøje kom forbi og gjorde øjenlågene så forfærdeligt tunge.

Lisa, der lå vågen lidt efter Sally var rejst til drømmeland, bearbejdede de mange indtryk og oplevelser de havde haft sammen, på ufatteligt kort tid. ”Hun reagerede ikke rigtig kritisk på, hverken sut eller bleer. Mon hun kommer til at spørge ind, eller har hun bare godtaget det hele uden spørgsmål?”. Kort efter faldt Lisa også i søvn.

At tænke store filosofiske tanker, tager hårdt.

Fortsæt til Kapitel 11

9 Synes om

Når det nu er sådan en sød historie og du er så god til at skrive, er du altzår selv uden om at du er nød til at skrive videre :blush: :upside_down_face: :wink:

3 Synes om

Glæder mig til næste afsnit. Håber snart den kommer ud

1 Synes om

Du er ab-so-lut nødt til at skrive videre!

2 Synes om

Kapitel 11 – Glæde er… at blive forstået

SLASK. Lisa vågnede med et sæt og en arm i hovedet. Sally havde vendt sig i søvne, og i processen, ramt Lisa i hovedet med sin arm. Lisa overvejede kortvarigt om hun skulle vække Sally, men kridtede armen op til at være et søvnigt forsøg på at blive ved med at holde om hende.

”Tjah, man kommer ikke sovende til tingene,” hviskede hun blidt. Uret viste at klokken var 04:17. Akkurat 13 minutter før vækkeuret ringede. ”Træls”.

Med en lettere følelse af at være blevet snydt for 13 minutters søvn, rakte hun hånden ned for at tjekke hvordan Sally havde klaret natten. Lisa var knapt så overrasket, da hun kunne mærke at Sally ikke bare var våd, men gennemblødt. Umiddelbart føltes det ikke som om hun havde lækket, da lagnet omkring hende var tørt. Tilfreds med hendes fund, rejste hun sig fra sengen for at komme i gang med dagen. Med telefonen i hånden, gik hun mod badeværelset. ”Det bedste ved at de små render rundt i ble er, at jeg kan få wc’et ubetinget for mig selv”, morede hun sig med.

Lisa fik dårligt sat sig på wc’et før hun var i gang med at tisse. Lidt overrasket, mumlede hun til sig selv, ”hold da op, jeg var mere trængende end jeg troede”.

I soveværelset lå Sally halvvågen indtil lyden af Lisas (skinger) morgensang i badet, for alvor vækkede hende. Hun vendte sig roligt på ryggen og strakte sig. Sutten var for længst flygtet ud af mulen og søgt ned på gulvet. Til alt held, havde mobilen ikke rykket sig nogle vejene. Sally var ikke just kendt for at være den mest rolige i hendes søvn. Med søvnige øjne gav hun sig til at browse nettet. Hun kunne alligevel ikke komme til at gøre sig klar, før Lisa var færdig.

Imens hun surfede rundt på nettet, spekulerede hun over gårsdagen. Både sut og bleer var noget Lisa havde liggende. ”Mon hun også kunne lide at gå med ble?”. ”Hvor får man overhovedet de her bleer henne?”. Mumlede hun til sig selv idet hun løftede dynen og studerede bleen endnu en gang. Et lille sus gik igennem hende, da det samtidig gik op for hende at også den her ble var blevet våd natten over. Hun havde ingen erindring om at være vågnet for at bruge den i løbet af natten. Hun beroligede hende selv ved at minde sig om, at hun ikke var alene i det. Lisa havde lovet hende, at hun ikke ville gå nogen vejene.

Sally der stadig lå og studerede bleen, opdagede ikke at Lisa gjorde entré i soveværelset. Med håndklæde om kroppen og håret sat op i endnu ét, satte hun sig ved siden af Sally.

”Ja, den er lidt fin ikke,” fniste Lisa. ”Har du sovet godt sveske? Du har i hvert fald sovet vådt,” kurrede hun. Sally rødmede og trak hun dynen over hovedet i ren forlegenhed.

”Hvorfor gemmer du dig din fjollegøj?” kurrede Lisa. ”Lad mig lige få noget tøj på, så kan vi se på at få dig skiftet bagefter,” sagde Lisa og rejste sig. Hun fandt undertøj, et par jeans, en t-shirt og rettede sin opmærksomhed tilbage mod Sally.

Sally, der stadig gemte sig under dynen, måtte opgive at forblive gemt i al evighed. Der var mindst 300 grader og manglen på ilt gjorde det ubehageligt at være under dynen. Hun trak dynen ned fra hoved igen og så Lisas kærlige udstråling. Det gjorde næsten hele situationen OK igen. ”Dér var du jo! Jeg var nær blevet nervøs for om du ville gemme dig resten af dagen.” kurrede Lisa og førte sin hånd hen over panden og siden ned bag øret på Sally, så hendes hår ikke lå hulter til bulter hen over hovedet. ”Vil du helst have morgenmad før eller efter en tur i badet” spurgte Lisa roligt. Sally var vant til at spise morgenmad først, før hun gjorde sig klar til dagen.

”Jeg vil helst have morgenmad" svarede Sally, med en antydning af tilbageholdenhed i stemmen. Næsten som om hun var bange for om Lisa ville acceptere hendes valg.

”Jeg har lidt havregryn i køkkenet, kan du spise det” spurgte Lisa. Sally nikkede og Lisa rejste sig med ét og rakte hendes arme ud, for at hjælpe Sally op. ”Skal du have en hånd med at komme op sveske?”

Sally greb fat i Lisa og kom næsten flyvende op på benene. Sally havde dårligt fundet balancen, før Lisa førte sin hånd hen over hendes ble. Lisas udtryk skiftede hurtigt fra bekymret til forsikret og selv sikker. ”Jeg tror sagtens at den kan holde morgenmaden igennem” sagde hun selvsikkert og pegede i retning mod køkkenet med den ene hånd, imens den anden klappede Sally kærligt bagi. ”Afsted med dig”.

”EEEeeep!” Sally havde ikke ventet et klap bagi. ”Jeg ér på vej!” vrissede hun legende tilbage og løb mod køkkenet.

Lisa rumsterede i nogle skabe imens Sally satte sig ved bordet. Squish. Selvom bleen nok holdt lidt endnu, lod det til at det meste af nattens eskapader havde fundet vej mod bagdelen, frem for foran på bleen.
Sally var kun kortvarigt optaget af fornemmelsen på rumpen, idet hun fandt sin telefon frem.

Lisa stillede en skål foran Sally med en ske og det samme til hende selv. Bortset fra, at Sallys var lavet af plastik, lyserød og skeen noget på størrelse med en teske, i modsætning til Lisas dybe porcelænstallerken og store metalske. ”Eeeej, altså. Jeg vil da også have en stor tallerken og ske!” udbrød Sally uden at tænke to gange over det. Lisa fniste og kiggede kærligt på Sally. ”Du er slet ikke stor nok til at spise af sådan noget. Hvilket minder mig om!”. Lisa skyndte sig hen i en af køkkenskufferne og hev en hagesmæk ud. ”Den matchede jo tallerkenen,” tænkte Sally for sig selv og accepterede en smule mere, at hendes service var forskellig fra Lisas. Hun var næsten ivrig for at få hagesmækken på. Det fangede Lisa hurtigt og kurrede ”Den er SÅ fin ikke? Sid nu helt stille, så jeg kan få den sat ordentligt på”.

De nød hinandens selskab imens spiste. ”Sikke fint du har klaret det! Ikke så meget som en krumme spildt!” kurrede Lisa, imens hun tog servicen af bordet og skyllede det af inden det røg i opvaskemaskinen. ”Jeg bliver nødt til at smutte ned med skraldet og tjekke postkassen på vej op igen. Jeg er tilbage om lidt.” Lisa gav Sally et kys på panden.

Sally kiggede dårlig op fra hendes telefon, men smilte og nikkede. Hun virkede meget optaget af den.

Klik. Sally havde dårligt hørt døren gå i, før en velkendt fornemmelse meldte sig. Hun morede sig med, at hun sædvanligvis var løbet mod WC’et, men at hun nu bare kunne fortsætte det hun havde gang i uden at tænker videre over det. Det var faktisk ret befriende at tænke over og mere skulle der ikke til før blæren gav efter. Varmen spredte sig mest i fronten af bleen og hun nød at blive lunet en smule. Men det lettede ikke hele trykket og hun blev straks grebet af en mere ubekvem fornemmelse.

Lisa greb ud efter håndtaget og åbnede døren. Hendes næse fangede hurtigt hvad der var hændt imens hun havde været nede med skraldet.

Hun kiggede først i køkkenet, men der var Sally ikke. Heller ikke i soveværelset. Hun blev helt varm om hjertet da hun så at Sally sad lige så fint på sofaen med sut i munden, hagesmæk, t-shirt, dybt opslugt i tegnefilm på fjernsynet. Lisa gik hen mod sofaen, som stod med ryggen mod entreen ind i stuen, og kyssede forsigtigt Sally på hovedet. Sally fik et lille chok, men fattede sig hurtigt og kiggede op mod Lisa. ”Ved du hvad Sally, jeg troede simpelthen at jeg havde glemt skraldeposen heroppe, men nu har jeg ledt over det hele og kan ikke finde den. Du skulle vel ikke vide hvor den her dunst kommer fra vel?” sagde Lisa legende imens hun kiggede med mistanke på Sally. ”Ehhhm. Jeg tror måååååske, at. Du ved. At…. Jeg ville slå en prut, men det blev til mere!” udbrød Sally og grinede igennem sutten.

”Jamen dog, sikke noget. Hvad i alverden skal vi dog gør ved det?” sagde Lisa legende og greb ud efter siderne på Sally og kildede hende. ”Heeey! Sop! Shooop!” grinede Sally imens hun spjættede forgæves rundt, i forsøget på at undvige Lisas fingre. Først da Sally lå ned på sofaen og tuede af latter stoppede Lisa og hjalp hende op igen. ”Lad mig se at få gjort din mås ren, så du kan komme i bad” konstaterede Lisa og førte Sally tilbage ind på soveværelset, hvor der lå en skiftepude klar på gulvet. Sally lagde sig og Lisa fjernede bleens tape. ”Jeg tror det her kommer til at kræve mere end to vådservietter” smilede Lisa. Selvom hun forsøgte at lune vådservietten i hånden inden hun tørrede med den, gispede og vred Sally sig en smule, imens Lisa førte den over hendes ædle dele. Tolv vådservietter senere, havde hun fået styr på skaden. ”Jeg tror du er klar til at komme i bad sveske” kurrede Lisa, imens hun hjalp Sally på benene. Sally begav sig ud på badeværelset og tændte for bruseren, næsten desperat for det varme vand. Det var alligevel koldt at ligge med kun t-shirt og hagesmæk på. I farten for at komme i bad, havde hun helt glemt at tage sutten ud af munden. Hun greb ud efter den, men bedst som hun ville fjerne den fra munden, følte hun næsten det var forkert. Hun kunne mærke, at hun ville blive en smule trist, hvis ”nogen” tog den fra hende. Med en anelse skam, over hendes reaktion, beholdt hun den i munden, imens hun badede.

Med lyden af Sally i badet i baggrunden, samlede hun den brugte ble op i en pose sammen med vådservietterne. Hun smilede for sig selv ved tanken om at have fundet Sally i stuen til morgen. ”Hun er simpelthen for kær, den lille pige. Hvor er jeg dog en heldig kartoffel. Forhåbentlig begynder hun at forstå at dynamikken ikke er så farlig og lader sig selv falde ind i den.” Efter at have ryddet op, fandt hun tøj frem til Sally. Først en sort t-shirt med skriften ”I’m a Princess, so what?” trykket på forsiden. Dernæst en løs cowboy nederdel og nogle nylonstrømpebukser. Hvis det blev for varmt, kunne hun altid tage dem af igen. Hun fandt også en lille rygsæk frem, som kunne bruges til pusletaske. I den, kom hun en ekstra t-shirt, to bleer, pudder og vådservietter. Til brug nu og her, fandt hun en lyserød Rearz Princess ble frem. Lidt cute skulle hun altså se ud på turen derned. Så måtte folk spekulere alt det de ville i hendes tøjstil, morede hun sig med.

I samme øjeblik, som hun lynede tasken, kom Sally gående ind, med sut i munden og håndklæde om kroppen. Lisa rakte sin hånd ud og klappede på puslepuden. ”Læg dig her, så jeg kan få dig gjort klar til dagen” kurrede Lisa. Sally smed håndklædet og gjorde som Lisa instruerede. Lisa var på ret kort tid, synes Sally, blevet god til at give hende ble på. Det tog knapt et halvt minut før hun havde kommet pudder på, og tapet bleen lige tilpas tæt på kroppen. ”Op?” spurgte Lisa, egentlig lidt mere instruerende end faktisk spørgende. Sally rakte ud og blev hjulpet op. Lisa hjalp Sally med at få sin bh på, og foldede t-shirt’en om hendes hænder, som hun førte over hovedet på Sally. ”Hjælper du mig med at finde ærmerne?” spurgte hun Sally kærligt og fik trukket den ned om hende, så den sad pænt. Dernæst, holdt hun strømpebukserne ud og med nogle forsøg, lykkedes det at få dem ført rigtig over fødderne og videre op over bleen. Til sidst men ikke mindst, hjalp hun Sally med at få nederdelen på. Selvom hun var betaget over hvor lidt modstand Sally gav hende, undrede hun sig også en smule over det. Det var en fuldstændig omvæltning fra dagen forinden. Og en utrolig hurtig udvikling.

Hvad Lisa ikke vidste var, at Sally havde gjort op med sig selv i badet at lade sig investere helhjertet i det her, hvad end det var. Og endnu vigtigere, lade Lisa føre vejen.

De to pakkede de sidste småting og på vej ud af lejligheden, stoppede Lisa, Sally. ”Du skal lige have den her på,” sagde hun imens Sally fik pusletasken på ryggen. Klik Døren gik i bag dem og Lisa kiggede på Sally, ”kan du ikke lige holde den her et øjeblik?” Sally undrede sig et øjeblik, men tog imod posen, indtil det gik op for hende hvad det var. ”AD!” udbrød Sally. ”Den vil jeg ikke bære på”, men tog den alligevel, fordi – ja – hvad skulle hun ellers have gjort, når de begge havde hænderne, fyldte med tasker til turen Lisa skulle have en hånd fri til at låse.

Lisa tog en af Sallys tasker og begav sig ned af trappen. ”Kom så sveske, lad os komme afsted, så vi ikke kommer for sent.” ”Hey, du skal lige have den her tilbage!” peb Sally, med skraldeposen i hånden, selvom Lisa allerede var på vej ned af trappen.

”Jo, men nu har du den, så kan du jo lige så godt bære den” sagde Lisa legende.

Først nu, halvvejs mod bilen, gik det op for Sally, at Lisa hele tiden havde haft til hensigt at hun skulle bære den ned. ”Heeeey! Du havde slet ikke tænkt dig at tage den tilbage, havde du vel?!” vrissede Sally frustreret, som kun en 5-årig kan præstere.

”Måske…” sagde Lisa og begav sig ud mod bilen, imens Sally smed posen ud og rakte tunge af Lisa, som havde ryggen til. ”Jeg kan godt se tungen. Stik du den hellere ind igen, inden jeg finder på noget stærkt at komme på den” konstaterede Lisa tørt.

Sally trak hurtigt tungen til sig. Hvordan i alverden kunne hun dog se det?!

9 Synes om

Kapitel 12 (Del I) – At rejse, er at leve

Lisa greb ud efter den sidste taske og hældte den ind bag i bilen, inden hun smækkede bagagerummet i. ”Vil du med eller skal du bare stå der og pynte hele dagen” drillede Lisa, fordi Sally var faldet i staver over noget der skete i periferien. ”Vi skulle jo nødigt komme for sent til turen derned!”.

Sally skulle lige til at komme med en spydig kommentar, efterfulgt af at stikke sin tunge ud. Heldigvis for hende, havde den der ubehagelige idé, Lisa havde fået, om at komme noget stærkt på den, manifesteret sig rimelig hårdt i hendes korttidshukommelse. Desuden, skulle hun jo til Paris!
De to piger satte sig ind, med Sally bag rattet på den første del af turen. ”Jeg glæder mig så som en sindssyg til det hér,” udbrød Sally og fik næsten taget livet af Lisa i processen.

”Det kan jeg se sveske,” svarede Lisa imens hun allerede var begyndt at stille ting i alle bilens kopholdere. Der var alt fra lakrids til hjemmesmurte madpakker og alverdens drikkevarer. ”Hvad vil du gerne have at drikke?” spurgte Lisa, selvom hun på forhånd godt kendte svaret.

”Har du noget rød sodavand,” spurgte Sally, med Lisa der snakkede hende efter læberne. Man skulle næsten tro, at hun havde hørt det før.

”Det har jeg, og den står allerede i kopholderen i din dørside,” grinede Lisa og fortsatte, ”skal du ikke snart have dig en ny yndlings-drik? Du ved udmærket at det stads giver dig luft i maven.”.

Sally svarede ved bare at åbne sodavanden omgående og tage en stor slurk af den. ”Tjah, det svarede vist på sig selv” sukkede Lisa legende.

De to piger var tidligt afsted og havde derfor hele motorvejen for sig selv, undtaget enkelte vognmænd der også var tidligt på den. De to piger havde skruet musikken op, langt over hvad sundt kunne antages for at være. Til alt held, taget i betragtning at de nu var på en lang tur sydover, havde de langt hen ad vejen den samme musiksmag. Så længe rytmen var god og bassen lige så, var de glade.

Lisa havde lavet en ny playliste med alt godt fra Spotify, der opfyldte netop de to kriterier. Bedst som hun var ved at finde et andet nummer end det der spillede, lod hun mærke til hvordan Sally var begyndt at røre en smule uroligt på sig. Hun behøvede ikke at spekulere særlig længe over, hvad dét drejede sig om. Mest fordi, hun allerede havde givet Sally en ekstra sodavand, som var halvt væk. Og så var de kun en times tid inde i turen.

”Jeg skulle virkelig ikke have drukket alt den sodavand, så hurtigt. Jeg troede det ville være meget nemmere at bruge bleen, fordi jeg jo sidder ned,” tænkte Sally småfrustreret for sig selv. Det var først da hendes øjne nær var skyllet væk, at det lykkedes hende at bruge bleen. Hun tissede med så hårdt et tryk, at hun samtidig formåede at slå en ordentlig prut. Normalt ville hun have været glødende rød i hovedet, men lettelsen var så stor, at hun var fuldstændig ligeglad med, om sågar Dronningen havde stået og kigget på.

Lisa, der allerede havde øjnet situationen, forsøgte at holde masken, idet Sally havde prøvet at skjule det hele, indtil det til sidst var blevet for meget. Men da Sally slog prutten, gik den ikke længere. Lisa stønnede et grin, som hun næsten greb i luften igen, inden det rigtigt var blevet til et grin.

”Hvad morer du dig med, hva’” bad, en nu færdig, Sally om at få at vide. Hun vidste udmærket godt, hvad Lisa havde reageret på og forberedte sig på, at hun nu ville grine højlydt. Til hendes store overraskelse gjorde Lisa lige det modsatte. Hun lænede sig hen over midterkonsollen og gav hende et kys i tindingen.

”Jeg griner altså ikke halvt så meget, som jeg synes du er sød,” forsikrede hun Sally om. ”Heldigvis er vi ved færgelejet om ikke så længe, så jeg kan få skiftet dig. Jeg har på fornemmelsen, at du trænger” kurrede hun videre.

”Deeet kunne jeg rigtig godt tænke mig” tilføjede Sally. Inden længe, sad de i kø til at køre ombord på færgen. De bestemte sig for at strække benene kortvarigt, imens de ventede på at færgen kom. På nær et par vognmænd på den anden side af lejet, havde de det hele for dem selv.

Imens Lisa benyttede lejligheden til at smide det tomme papir fra snacks og flasker ud, havde Sally andre planer. ”Sodavanden fungerede jo næsten som vanddrivende middel” hviskede hun til sig selv, imens hun endnu end gang tissede, til lyden af måger der hver i ser kappedes om hvem der kunne skrige højest.
”Det er lige før, jeg havde nemmere ved at gøre det jeg skulle, i bilen” konstaterede hun tørt. (Forfatterens note: ordspil ment. Et-hundrede-procent og fuldstændig skamløst, ment).

Færgen nærmede sig i horisonten og de to satte sig tilbage i bilen. Sally var ved at spænde sin sele fast, da hun på vejen op med hovedet, blev mødt af Lisas hånd, hvori hendes sut var.
Lisa stak den kærligt ind i mulen på Sally og sagde inden hun kunne protestere; ”Nyd du den nu bare lidt imens vi venter på at færgen lægger til.”

12 Synes om

Nøjer :upside_down_face: :blush: Glæder mig allerede til næste afsnit :wink: :nerd_face:
Du er altså god til at skrive og historien er god og sød

5 Synes om

Tusind tak for de pæne ord :grinning_face_with_smiling_eyes:

Wow, to afsnit med kort mellemrum! Jeg holder altså vejret, til der kommer mere!! :crazy_face:

6 Synes om

Hold da en dejlig historie :heart::heart::heart:

1 Synes om

Mange tak for de pæne ord :blush:

3 Synes om

Kapitel 12 (del II) – At rejse, er at leve

Sally havde nær ikke lagt mærke til at færgen tudede med sit voldsomme horn, imens det lagde til. Med et lille sæt, blev hun revet ud af sin egen lille verden. Hun havde gjort nøjagtigt som Lisa instruerede. Lisa havde i mellemtiden fundet pusletasken frem, så den var klar, når de forlod bilen ombord.

”Skal jeg tage den dér igen” spurgte Lisa med en hentydning til sutten. Sally tøvede en smule, men nikkede. Idet Lisa tog sutten ud af mulen, løb der en smule savl ned ad hagen på Sally. Lisa nåede ikke en gang at række ud efter en serviet, før Sally allerede havde klaret problemet med ærmet. ”Hvad?” udbrød Sally, da Lisa kærligt sukkede af hende og fortsatte ”du er simpelthen en bandit sveske. Man tørrer ikke mulen af i ærmet”.

Sally følte sig en lille smule stødt, fordi hun egentlig altid havde gjort det. Også i sit voksne liv. ”Jaja, det skal jeg nok, MOR” udbrød hun sarkastisk. Begge piger frøs ved brugen af netop ordet ”mor”. Det virkede så forkert at bruge, men beskrev utrolig godt situationen. Indtil de var kørt ombord på færgen, sagde de to piger ikke noget til hinanden. Tankernes tandhjul drejede så voldsomt hos dem begge, at man formentlig ville have haft svært ved at høre musikken i bilen, for knaseriet af dem alene.

Da de steg ud af bilen, var det som om de samtidig forlod deres tankebobbel. Dels ville Sally efterhånden rigtig gerne skiftes. Hun var fuldstændig overbevist om, at man kunne se bleen under hendes nederdel. Og Lisa? Ja, hun havde godt spottet situationen og baksede med pusletasken, der havde bestemt sig for at sætte den ene strop fast på dørhåndtaget af bilen, på vej ud. Det må have set komisk ud, set ude fra. Her stod to piger. Den ene genert og halv-utilpas i situationen og den anden der bakser med at få en taske ud af en bil. Endeligt lykkedes det Lisa at få tasken fri, efter hvad der virkede som en evighed. Og med et frustreret smæk af bildøren, begav de sig hen mod trappen op til dækket.

Ttttsshhhh sagde døren op til dækket, idet den langsomt gav sig til at åbne. De to piger piskede så hurtigt de kunne op på dækket og ned på toilettet, uden at vække for meget opmærksomhed. Heldigvis havde det stort set hele færgen for sig selv. På toilettet hjalp Lisa til med at få tøjet af Sally, så hun kunne komme til bleen. Den var mildest talt fuld. Faktisk endda i overhængende fare for at lække. Lisa sukkede kærlig og fandt straks en tør ble frem. ”Det her bliver et lidt underligt bleskift, men jeg gør det så godt jeg kan” kurrede Lisa. SLASK Lisa nåede ikke at gribe fat i bleen idet hun fjernede den sidste tape. Sally grinte næsten per refleks. ”Synes du det er morsomt, hva?” reagerede Lisa rapt og kilede Sally. ”Eeeej! STOP! Du ved at jeg er kilden på siderne” tikkede Sally.

Sally var overordnet set egentlig ikke kilden, men på siden af maven, kunne hun alligevel ikke helt påstå at hun var immun.

De to piger fik med nød og næppe klaret skærene og Sally havde langt om længe fået en tør mås på. Hun så helt lettet ud over, at hun igen kunne samle benene ordentligt og i øvrigt ikke skulle være bange for at det næste uheld, var ét for meget. Lige så, var Lisa lettet. Det betød nemlig mindre tøj der skulle vaskes og tørres, et sted hvor muligheden ikke fandtes.

Bleen blev bortskaffet og imens de vaskede hænder udvekslede de to et lettelsens blik. Dels kom der ingen ind imens hele ståhejet stod på og dels lykkedes det at redde situationen, inden det gik helt galt. Idet de begav sig ud på dækket, pegede Sally på nogle af butikkerne hvori der både var parfume og slik. Inden de havde set sig om, var tiden på færgen gået med at se på parfumer, indkøb af nye forsyninger til turen og en tur på dækket, for at få luftet ansigterne igennem.

Lige som de to piger havde fundet sig til rette på dækket, med udsigt til solen der var begyndt at stå op, kaldte kaptajnen over radioen, at alle skulle finde tilbage til deres køretøjer. ”Trænger du til et skift mere inden vi kører?” spurgte Lisa ret kontant med et blik, der sagde meget få ord. Faktisk dét blik der siger ”Vil du selv sige det, eller skal jeg tjekke efter?”

Sally, der godt forstod implikationen ved at blive tjekket på dækket, var ikke længe om at svare, næsten stolt i tonen, ”Jeg er stadig helt tør!”. Et enkelt ældre ægtepar var lige akkurat på vej forbi Sally bag fra. De sendte de to piger et undrende blik, men fortsatte ufortrødent videre.
Sally tog instinktivt begge hænder til munden, som om hun forsøgte at trække ordene tilbage. Lisa klukkede og så medlidende på hende. ”Ups, hva?”.

De to rejste sig og begav sig ned til bilen. Kort efter de havde sat sig til rette lagde færgen til og de kørte nu atter på fast land. Sally skruede godt op for musikken og Lisa dansede med. Sådan fortsatte de ud af motorvejen de første hundrede kilometer. Sally skælvede en smule og kiggede over på Lisa. ”Ehm… Lisa. Jeg øh. Jeg skal. Du ved nok,” gjorde Sally sig umage for at få stønnet. Lisa kiggede en smule undrende på Sally, indtil det gik op for hende at hun ikke mente at lade vandet. ”Årh, jamen dog lille pus. Jamen skal du, så skal du. Lad være med at tænke over det. Vi finder bare en rasteplads når du er færdig,” forsikrede Lisa.

Der skulle gå endnu 50 kilometer inden Sally faktisk fik gjort hvad hun skulle. Næsten uden kontrol, tissede hun også i bleen. Det var en vild oplevelse, sådan at have – ja, sagt ligeud – skidt i bukserne og så reelt ikke have kontrol over, at kroppen også ladte vandet samtidig. Lisa så halvt på, imens hun kiggede på GPS’en for at finde den næste rasteplads. ”Sally, du bliver muligvis ikke glad for at høre det her, men den næste rasteplads ligger altså 20 kilometer væk”.

”Det gør ikke noget, det er vel bare sådan det er. Jeg må affinde mig med det.”

Lisa var noget forbavset over Sallys reaktion. Enten forsøgte hun at være tapper eller også nød hun det. Lige i situationen, var det svært at afgøre. Klokken nærmede sig 11 og de var omkring en fjerdedel af vejen, da de holdt inde og skiftede Sally. ”Skal vi spise frokost nu?” spurgte Lisa. Sally nikkede og de to satte sig med deres madpakker.

Med en ny ren mås, begav de sig videre på turen sydover. Der var endnu 10 timer at køre. Cirka halvvejs skiftedes de til at føre bilen og Sally sad nu ved siden af og små-slumrede.

…eller det troede hun i hvert fald hun gjorde. Faktisk formåede hun at sove indtil de var cirka en time fra Paris.

8 Synes om

Det er godt nok længe du kan holde vejret Camille. Jeg er imponeret. :wink:

Nu må du dog godt trække vejret igen :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 Synes om

Jeg tror faktisk vi er mange, der enten har siddet og hoppet eller holdt vejret som Camille :upside_down_face: :wink: :blush: :crazy_face: og VÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆNTET på at historien skulle fortsætte :blush: - og nu kan vi så vente igen :upside_down_face: - nåmenaltzår det er ok at vente, når historien er SÅ god :yum: :hugs:

4 Synes om