En uskyldig historie (b,b,F,M)

Dette er historien om Max og Philip, som, ligesom alle andre børn, har et tæt venskab til hinanden. Det vil dog udvikle sig til et mere usædvanligt et af slagsen. Hvorfor må du læse her:

Max og Philip er begge drenge, som går i tredje klasse på den lokale skole. De er ligesom alle de andre drenge; kunne li’ at spille fodbold, pjatte, slåskamp. Hvad de andre børn i klassen ikke vidste, var at Max stadig sover med ble på om natten. Han er aldrig blevet renlig, som de fleste børn bliver i treårs alderen. Men det er nu også lige meget, for han trives godt. Især sammen med sin allerbedste ven, Philip. De to er uadskillelige i tykt og tyndt.

Klokken er blevet mange den fredag eftermiddag, og Max og Philip havde set frem til den hele ugen, for Philip skulle nemlig overnatte hos Max. De to snakker sammen, om hvad de skal lave i weekenden. Max er dog en smule nervøs, for Philip vidste jo intet om hans blebrug. Hvordan skulle han skjule det eller fortælle det? Hurtigt glemmer han dog alt om det, og de snakker videre om film og computerspil.

De når hjem til Max med et par timer til aftensmad. Max’ forældre er allerede kommet hjem og har købt nye bleer til Max. De har dog lagt bleerne væk for hans skyld for at skjule dem for Philip. De er gode forældre og skælder ikke Max ud for at bruge ble. Faktisk synes de, at det er en smule kært, men det ved han ikke. Max og Philip træder indenfor, smider deres ting og går ind på Max’ værelse. Hans mor kommer derind og spøger, om drengene har haft en god dag. De nikker begge smilende. De følgende timer går tiden med computerspil inden aftensmad.

Hen på aftenen er klokken blevet mange, og det er sengetid for drengene. Der er blevet redt en madras op inde på Max’ værelse til Philip. Drengene fjoller lidt, før de børster tænder. Philip bliver færdig før Max, men det er også fint, for så kan Max tage ble på uden Philips tilstedeværelse. Max bruger tape bleer, for de sidder bedre og holder mere. Det er hans far, som skifter ham ude på badeværelset. Philip er gået ind på værelset og venter. Max får noget nattøj på og smutter ind på sit værelse. Drengene begynder straks at fortælle spøgelseshistorier til hinanden. Det er sjovt, og de hygger sig gevaldigt med det. Max vender sig om i sengen for at kunne nå et tøjdyr. Dér, lige dér oppe over buksekanten kan Philip ane en hvid kant. Han spørger Max, hvad det er for noget. Max bliver nervøs og svarer, at det blot er tykke underbukser, men den hopper Philip ikke på. Han venter til Max vender sit ansigt væk igen, og idet skynder han sig over og hiver ned i buksekanten. Nu opdager han, at Max har ble på. Han kigger meget forvirrende og bliver helt mundlam. Forældrene kommer ind og opdager, hvad der er sket. Max begynder at græde en smule og bliver flov, han ville jo ikke have, at hans bedste ven fandt ud af det, men nu er det for sent. Max’ mor går over for at trøste Max, mens han far står og kigger. Philip forsvarer sig selv med, at han blot var nysgerrig. Han får situationen forklaret af Max. Philip begynder at smile. Han synes, Max ser sød ud i ble. Han begynder at ryste en smule på grund af nysgerrigheden. Hvordan ville det mon være at få ble på igen? Han begynder ligeså stille at spørge Max’ forældre, om han også må få en ble på. De kigger på hinanden og smiler tilbage til ham. Det må Philip gerne. Philip bliver kommanderet ud på badeværelset og lægger sig ned på gulvet. Max’ far lægger et håndklæde under ham. Herefter tager han bukserne af Philip og giver ham en tyk ble på. Philip bliver en smule rød i hovedet, men faderen smiler blot igen. Philip kommer ind på Max’ værelse igen og forældrene går i seng. Max smiler til Philip og spørger, om han kan li’ det? Philip sender at nikkende ja tilbage. De blev hurtige enige om, at ingen andre i klassen skulle vide noget om det. De begge snakkede lidt videre, før de faldt i søvn i samme seng.

Den næste morgen vågner drengene ved en nitiden. Det er lørdag morgen, og som sædvanlig vågner Max i en våd ble. Philips er stadig tør. De går begge ud i køkkenet, hvor morgenmaden venter. Det er rundstykker og juice med diverse tilbehør. Moderen spørger, om drengene har sovet godt. De nikker et ja tilbage. Philip bliver også spurgt, om hans ble er tør. Dét var den. Max udfordrer Philip til at tisse i bleen, og kort tid efter sker det. Faderen siger, at der nok er nogle børn, som trænger til at blive skiftet. Efter morgenmaden får drengene en ny ble på hver i anledningen af overnatning.

Philip skal først hjem hen på eftermiddagen, så drengene har det meste af lørdagen til at lege sammen. Klokken bliver ti og forældrene vil tage drengene med på udflugt. De tager tøj på og går ud til bilen. På med selen og så af sted mod parken. På vej til parken bliver der sunget lystigt til tonerne fra radioen, og humøret er højt. Ved ankomst til parken har Philip tisset i sin ble. Mens Max og hans mor tager frokostkurv og tæppe med for at finde en god plads, bliver Philip skiftet på bagsædet af faderen. Efter ren ble på og den beskidte smidt ud finder de en god plads. Den medbragte mad består af både rugbrødsmadder, juice, kylling, fisk og lidt kage. Efter frokost får drengene et par timer til at gå med at lege på en legeplads, mens forældrene hygger om hinanden. De synes, det er dejligt, at Max har fået en rigtig god kammerat. Så skulle han ikke være alene og hemmelighedsfuld, når han fik Philip på besøg.

Klokken nærmer sig tre og de skulle hjem. Philip og Max har hygget sig så godt sammen. I bilen spørger forældrene, om Philip ville komme igen næste weekend. Det ville han meget gerne. Endnu en weekend med Max, leg og bleer ventede forud…