En historie om Mette (G,F,M,F,M,M)

Kapitel 4:

På vej hjem snakkede pigerne om Søren. Mette kunne ikke få ud af hovedet, at han måske havde opdaget hendes ble. Cecilie lovede Mette at hun ville finde ud af det en af dagene. Hun troede nu ikke at han havde opdaget noget for som hun sagde, så havde han jo aldrig raget på en rigtig røv, og så klappede hun sig selv på numsen. De grinede begge to, mens de fortsatte hen ad stien side om side med Cecilies cykel imellem sig.

Da de kom hjem til Mette var huset tomt. Mettes mor, der arbejdede som skolesekretær på deres gamle folkeskole, ville ikke være hjemme før om en time. “Er du sulten?” spurgte Cecilie. Mette nikkede. Selv om det var hendes hus, følte Cecilie hjemme. De havde kendt hinanden siden børnehaven, og Cecilie havde været hjemme hos Mette så mange gange at ingen af dem kunne huske det. Mette havde kun været hjemme ved Cecilie meget få gange og kun for at blive passet, når Mettes forældre ikke var hjemme. De fik sig en bolle med nutella og et glas mælk. De grinede af et gammelt klassebillede, hvor Sørens lynlås stod åben og Mette fik mælk op i næsen.

Bagefter kiggede de efter Sørens profil på Facebook. Den var åben. Han var selvfølgelig single og billederne af ham var ret kedelige. De grinede og fortalte vitser om Søren og Emil, som garanteret var bøsser. Mette, der havde siddet uroligt var blevet varm og rød i hovedet. Faktisk var begge pigerne godt kogt op, mens de sad der ved computeren og grinede. “Hey, er det dig, der har slået en prut?” spurgte Cecilie pludselig. Mette holdt op med at grine. Så holdt Cecilie op med at grine. “Mette, har du lavet lort?”. Mette nikkede stille. “Ja, det tror jeg”. Cecilie rejste sig op. Hun vidste ikke rigtig hvad hun skulle stille op. Hun brød sig ikke om at skifte Mette, når hun havde lavet stort. “Tror du, at du kan vente med at få en ren ble på, til din mor kommer hjem?” Mette rystede på hovedet, hun var mest bange for at få rød numse. Hun havde prøvet det et par gange, og kunne bestemt ikke lide det. “Må jeg lige se?” Spurgte Cecilie og knappede Mettes bukser op, mens hun trak hende op ad stolen. Hun trak forsigtigt bukserne ned og kiggede ind bag i bleen. “Der er altså ikke så meget”, sagde hun til Mette, men det kan godt være det er bedst at skifte bleen alligevel. Mette smilede, “vil du det?” spurgte hun og Cecilie nikkede.

Da de var på vej ud på toilettet ringede det på døren. Mette havde stadig bukserne nede om knæene for at der ikke skulle komme noget på dem. Cecilie sagde til Mette at hun skulle skynde sig ud på toilettet og lukke døren. Selv gik hun ud til døren og åbnede den. “Hej, må vi forstyrre et øjeblik” sagde en mand på omkring 35. Ved siden af ham stod en anden mand omkring samme alder. “Er din mor eller far hjemme?” spurgte den anden mand. “Jeg bor her slet ikke, jeg besøger bare en veninde”, sagde Cecilie og kiggede nervøst tilbage ind i huset. “Må vi snakke med din veninde så?” den første. Cecilie rømmede sig. “Nej, hun er lige på toilettet”, fremstammede Cecilie, hun vidste ikke hvad hun ellers skulle sige. “Hvad drejer det sig om?” spurgte Cecilie.

Mændene forklarede, at de havde en aftale med Mettes forældre, om at give et tilbud på et nyt køkken. Cecilie så forundret på dem. “Jeg må lige høre min veninde om hun ved noget om det” sagde hun hurtigt og smækkede døren. Inde på badeværelset stod Mette. Hun havde fået taget bukserne af. “Mette, der står to håndværkere, der skal give et tilbud på et nyt køkken. Kender du noget til det?” Mette så helt forkert ud i hovedet. Hendes forældre havde faktisk fortalt at der ville komme nogen og kigge på køkkenet og givet et tilbud, og at hun skulle tage imod dem, hvis de kom før hendes forældre kom hjem. “Øhm, ja det er vist rigtigt nok” sagde hun. Cecilie forsvandt igen og gik ud til fordøren. Hun bad håndværkerne indenfor. "Der går lige lidt tid inden hendes forældre kommer hjem, men jeg kan lave en kop kaffe til jer mens i venter. Håndværkerne takkede og Cecilie lavede to kopper kaffe til dem og serverede et par småkager ved bordet.

Så småløb hun tilbage ud på toilettet, hvor Mette havde sat sig ned på gulvet og havde tårer ned af kinderne. “Så er jeg klar til at få en ren ble på dig” sagde Cecilie og fik Mette op og stå. “Undskyld du skulle vente, men jeg blev nødt til at lave en kop kaffe til dem”. Hun aede Mette over håret og gav hende et kys på kinden. Så satte hun sig ned på det ene knæ og løsnede bleen rundt om Mettes numse og fjernede den forsigtigt. “Ej, Mette, hvor det stinker” udbrød hun, men tog sig selv i det, så det sidste af sætningen nærmest ikke havde lyd. Hun pakkede bleen sammen og lagde den på gulvet. Hun rejste sig op og gik over til hylden hvor hun tog en vaskeklud. Hun vred den op under vandhanen og tørrede Mettes numse mens hun holdt sig for næsen.

Det bankede på badeværelsesdøren. Én af håndværkerne ville lige høre om det tog lang tid endnu. Cecilie og Mette så skrækslagne på hinanden. I det samme kunne de høre hoveddøren gå op og Mettes mor råbe: “Hej skattepige, så er jeg hjemme” – de kunne høre hun gik ind på Mettes værelse. “Hvor er du skat?” Så gik hun ud mod badeværelset hvor den ene håndværker der lige havde banket på gik hende i møde. Mette og Cecilie kunne høre at Mettes mor var lidt overrasket over at en fremmed mand var i hendes hus, til hun kom til at huske på aftalen med håndværkerne. De hilste kort på hinanden. “De er derinde”, sagde håndværkeren. Mettes mor, der nok kunne regne ud at det måtte være Cecilie, åbnede døren ud til toilettet. I forbifarten var den slet ikke blevet låst. “Hej tøser, sagde hun, hvad laver i?” Mette stod med bar numse og Cecilie med en vaskeklud i hånden og det lugtede af afføring. “Hov” udbrød Mettes mor, “har i styr på det?”

Pigerne nikkede og Mettes mor gik igen. Uden for badeværelset stod håndværkeren stadigvæk. Han kunne ikke se ind på toilettet, men det var også lige meget, for Mettes mor sagde til ham, at det lige varede et stykke tid før der var ledigt derude, for som hun sagde “min datter har lavet stort”. Mettes mor og håndværkeren fulgtes ud i køkkenet. Hun hilste på den anden håndværker, og spurgte om de kunne give et tilbud. De sad og snakkede en halv times tid. I mellem tiden kom Mettes far også hjem og slog sig ned ved bordet. Da håndværkerne gik, fik de besked på at sende et tilbud, så man kunne komme i gang med det nye køkken.

Cecilie var for længst blevet færdig med at skifte Mette, og de sad inde på værelset, da Mettes mor stak hovedet ind. “Hej tøser, går det godt?” De nikkede. Mettes mor spurgte om de skulle tisse og de gik ud på toilettet. Mette sad først på toilettet men kunne ikke tisse. Mettes mor spurgte Cecilie, hvorfor hun ikke havde fjerne lortebleen fra gulvet, men det kunne Cecilie ikke lige svare på, så hun undskyldte bare. Da Mette havde siddet lidt på toilettet rejste hun sig og trak bleen og bukserne op. Mettes mor spurgte om Cecilie også skulle tisse og det skulle hun.

Hun ventede lidt på at Mette og hendes mor skulle gå, men de blev der og ryddede op. Cecilie tissede lidt og tørrede sig. Hun rejste sig op og gik over og vaskede hænder. Mettes mor, der stod ovre ved vasken tørrede Cecilies hænder og tog hende om skulderen. “Undskyld Cille, jeg er lidt træt, tusind tak fordi du ville skifte Mette”, så henvendte hun sig til Mette. “Har du sagt tak, skat?” Mette gik hen og krammede Cecilie og gav hende et kys. Mettes mor spurgte om Cecilie ville spise med, og det ville hun gerne.

Fortsæt til Kapitel 5

2 Synes om