Anna & Dagplejen

Indledning:

I denne historie følger vi den unge Anna på 15 år, der har fået sommerferie og er begyndt at søge noget feriearbejde, hun har altid godt kunne tænke sig at arbejde med børn, da hun tit passer sine små søskende og derfor hun har valgt, at søge ned i den lokale dagpleje, der ligger på samme vej, hvor hun bor.

Kapitel 1 (Fredag morgen)

Det er fredag morgen og klokken er 07:00, da alarmen går i gang på telefonen. “Allerede” siger jeg og rækker ud efter telefonen, der ligger på natbordet. Jeg slår alarmen fra og låser telefonen op, straks åbner jeg Messenger og finder gruppechatten Beauty-Queens 8.A, “God morgen piger” skriver jeg, “bank bank” lyder det fra døren og en stemme siger “Godmorgen Anna” Jeg hører straks at det er min mors stemme, “Godmorgen mor” svarer jeg tilbage og sætter mig op i sengen. Jeg fjerner dynen og rejser mig op fra sengen, går over til døren, åbner den og går ud på gangen, over mod badeværelset, hvor jeg tager fat i håndtaget og åbner døren, da jeg har åbnet døren, ser jeg at min lillesøster Marie, står i sin våde bukseble og børster tænder ved håndvasken.

Jeg kigger på min lillesøster og siger “Marie, du skal altså huske at låse døren herud til, når du bruger toilettet”. Marie tager tandbørsten ud af munden og svarer “Undskyld Anna, jeg glemmer det hver gang… Jeg vil bare gerne ud af den her våde ble”. “Det kan jeg godt hjælpe med” siger jeg og lukker døren til badeværelset efter mig, låser døren og går over til Marie, jeg hiver den meget våde bukseble ned og Marie træder ud af bleen. ”Tak Anna” siger hun og begynder at børste tænder igen, ”Lad mig lige hente et par nye trusser til dig” siger jeg og går over til badeværelsesdøren, låser døren op, inden jeg åbner den og går ud på gangen ned mod Maries værelse og ser at hendes dør står åben.

Hendes værelse er et klassisk 4-årigt pigeværelse, det er lyserødt og fyldt med plakater med Disney-prinsesser. Jeg går over til kommoden og åbner den øverste skuffe, tager et par My Little Pony-trusser fra skuffen og lukker den igen, jeg vender mig om, for at gå over imod døren, og kan pludseligt mærke at jeg træder på noget. Jeg kigger ned imens jeg flytter foden væk og selvom jeg allerede har opdaget, hvad det er jeg har trådt på, skal jeg alligevel lige kigge efter, inden jeg samler det op fra gulvet.

Jeg skal lige til at lægge det fra mig på kommoden, da jeg beslutter mig for at tage det med ud til Marie på badeværelset, og går over til døren og videre ud på gangen igen. Jeg lukker døren efter mig og forsætter over til badeværelsesdøren som jeg igen åbner for at komme ind på badeværelset, inden jeg atter lukker og låser døren. Maja er blevet færdig med at børste tænder og står ved håndvasken. Hun er i gang med at børste sit hår, hun ser mig komme ind ad døren igennem spejlet.

”Anna, se jeg har selv børstet mit hår” siger hun og smiler over hele femøren, ”Vildt flot Marie det har du gjort godt” svarer jeg tilbage og går over til hende. “Se hvad jeg fandt” siger jeg og lægger sutten på kanten af håndvasken, jeg ser at Marie skal til at række ud efter den, ”Den lå altså på gulvet, så vi skal lige have vasket den, inden den er klar til brug igen” når jeg næsten at sige, inden Marie får skubbet sutten ned i vasken og jeg fuldfører min sætning. Jeg sætter mig ned på hug og giver Marie trusserne på, inden jeg skubber taburetten på plads under håndvasken og går over til toilettet, hvor jeg slår låget på brættet op, inden jeg trækker mine trusser ned og sætter mig på brættet for at tisse.

Da jeg er færdig med at tisse, tørrer jeg mig med noget toiletpapir, og trækker bagefter ud i toilettet. Imens jeg trækker mine trusser på plads igen, går Marie ud af badeværelset og lukker døren efter sig, jeg går over til håndvasken, tænder for vandet og skyller lige sutten kort, inden jeg igen lægger den på kanten af håndvasken (denne gang med sutten op ad, som om den skal tørre). Jeg tager noget sæbe på hænderne og får vasket mine hænder, da jeg er færdig slukker jeg for vandet og tørrer hænderne i håndklædet.

Jeg går over til badeværelsesdøren der står åben på klem, da Marie ikke har fået lukket døren ordentligt, jeg åbner døren og går ud på gangen, samtidig kommer min lillebror Victor ud af sit værelse ”Godmorgen Anna” siger han, ”Godmorgen Victor, din orm…” svarer jeg tilbage, imens han går forbi mig, ud på badeværelset. Jeg når over til trappen, går ned af den og kommer ud i køkkenet, hvor der allerede er dækket op til morgenmaden, hurtigt får jeg fundet min sædvanlige siddeplads. Jeg ser at tvillingernes højstole er tomme og spørger ”Mor, hvor tvillingerne henne?”

”Din far er i gang med at skifte deres bleer, inde på deres værelse” svarer hun og sætter en gryde med varm havregrød på bordskåneren, lidt efter kommer Marie og sætter sig på sin trip trap stol, ”Adr Havregrød…” siger hun og rækker tunge ad vores mor og griner. ”Så så, unge dame, du kan da godt lide havregrød…” siger mor, ”Jo det er rigtigt nok, men kun med masser af smør og kanelsukker på” svarer Marie. Jeg øser noget havregrød op i min skål og putter en stor klat smør på grøden. Bagefter tager jeg og drysser lidt kanelsukker ud over grøden og prøver på ikke at ramme smørklatten, Victor kommer ud i køkkenet og sætter sig ned på en af stolene ved spisebordet, han tager noget havregrød op i sin skål og sætter sig ned igen, da jeg er blevet færdig med at spise, siger jeg ”Tak for mad mor” og går over til køkkenvasken.

Jeg tænder kort for vandet og skyller skålen, inden jeg sætter den i opvaskemaskinen, ”Tak skat” siger mor, imens jeg går over imod trappen og går op. Da jeg er kommet op på første sal og går forbi tvillingernes rum, ser jeg at far, stadig er i gang med at skifte ble på den ene af dem, jeg stikker hovedet ind ad døren og straks kommer lugten af afføring. ”Godmorgen far. Der har vist været godt gang i tvillingerne i nat?” siger jeg og smiler imod ham, da han kigger hen mod døren, ”Godmorgen min skat, jo der har været godt gang i dem, Isabella gad ikke at drikke sin natsutteflaske og Alexander faldt i søvn med det samme, men vågnede så flere gange i nat, da han havde tabt sutten og bagefter var tørstig, så din mor måtte lave en flaske til ham” svarer han og kigger igen over på mig.

Jeg når lige at tænke for mig selv “Det må være en familie ting, det med sutten…” inden jeg spørger ”Er der noget jeg kan hjælpe med far, inden jeg gør klar til at tage i skole?” spørger jeg om, ”Nej tak skat, gør du dig bare klar til skolen” svarer han og smiler, jeg går videre til mit eget værelse og går ind ad døren, jeg går over til natbordet og tager min telefon op, jeg ser at nogen af de andre piger, har svaret i gruppechatten. Clara min bedste veninde har skrevet ”Godmorgen smukke, er vi klar til i dag? Vi skal bare overleve dansk og naturfag i dag, og selvfølgelig frokosten også … og så er det sommerferie, har du fundet et sommerferiejob?” Jeg låser min telefon op og svarer ”Nej, ikke endnu, er ved at gøre mig klar, jeg har ikke fundet et job endnu, men jeg har sendt en ansøgning til Bamsebo dagpleje, den der ligger længere ned ad vejen lige før Meny”.

Jeg får fundet mit penalhus på skrivebordet og lægger det ned i skoletasken, bagefter tager jeg det valgte tøj som ligger på kontorstolen og tager det på, jeg kigger på uret på væggen og det viser 7:40, Jeg går over til garderobeskabet og tager børsten der hænger ved siden af det og begynder at børste mit hår. Da jeg er færdig, hænger jeg børsten tilbage og tager min skoletaske op på skulderen og går over imod døren, jeg åbner den og går ud på gangen, lukker døren efter mig og går ned ad gangen og trappen. Jeg ser at mor stadig er i køkkenet og at tvillingerne er i gang med at blive fodret af far, ”Vi ses mor, jeg cykler i skole nu sammen med Clara” råber jeg til hende og hun svarer ”Vi ses skat, husk at tjekke din e-mail en gang i mellem, det kan jo være, at du hører tilbage fra Vibeke, det er hende der har Bamsebo dagpleje”.

”Det skal jeg nok huske at gøre mor, hun sagde at jeg ville høre fra hende, inden ugen er omme og jeg krydser da fingre for at jeg får jobbet” svarer jeg, imens jeg åbner hoveddøren og skal til at gå ud.

Uden rigtigt at vente på et svar, lukker jeg igen døren og går over til min cykel, jeg låser den op og kan samtidigt høre Claras stemme bag mig. ”Hej Anna, er du klar til sidste skoledag og sommerferien?” spørger hun ”Hej Clara det kan du tro, især til at 9. klasserne kaster med karameller og vandkampen imod dem” svarer jeg og trækker cyklen ud til vejen, inden jeg sætter mig op på den og får taget min cykelhjelm på. Sammen cykler vi imod skolen, på vejen møder vi de andre piger fra klassen og cykler i samlet flok imod skolen. Efter ca. 10 minutters cykeltur, ankommer vi til skolen og parkerer cyklerne i cykelskuret, vi går over til hovedindgangen og træder ind ad døren.

Fortsættelse følger

9 Synes om

Spændende start! Glæder mig til at læse mere :blush:

1 Synes om

Wow, god start!

2 Synes om

Den vil jeg glæde mig til læse noget mere af😀 Fantastisk start.

Glæder mig til mere

1 Synes om

Så er der endeligt et nyt kapitel af Anna & dagplejen, hvad mon der sker i dette kapitel? Læs den og find ud af det :wink:

Kapitel 2 (Skolen)

Vi er nået over til klasseværelset, jeg får kigget på skoleskemaet & kan se at vi starter med at skulle havde Dansk med Hr. Sørensen, vi får fundet vores pladser i klassen & sætter os ned, Sætter telefonen på lydløs & timen går i gang. På et tidspunkt mærker jeg at min telefon vibrerer i bukselommen & jeg tager telefonen op af lommen, ser at det er en E-mail fra ”Vibeke.Bamsebo@hotmail.dk” Hr. Sørensen kigger ned på mig, ”Anna er der noget du vil dele med klassen, siden du tager din telefon frem under timen? ” jeg svarer ”nej Hr. Sørensen det var bare en E-mail jeg fik”, jeg lægger telefonen ned i lommen igen. Og da timen er færdig, tager jeg min telefon op fra lommen & låser den op, jeg åbner E-mailen og læser den ”God formiddag Anna, Jeg har siddet og læst din fine ansøgning til Bamsebo dagpleje, jeg står faktisk og mangler et par ekstra hænder til dagplejen. Da en af mine nuværende ansætte går på barsel & derfor vil jeg gerne tilbyde dig en af de ledige pladser hos os, og så ville jeg hører om du havde lyst til at starte nu på mandag kl. 08:00? med venlig hilsen Vibeke Hansen”, jeg svarer straks på mailen ”hejsa Vibeke mange tak for mailen & jobbet, jeg vil naturligvis gerne starte mandag morgen.

Er der noget specielt tøj jeg skal tage på mandag morgen? ” og sender mailen, går ud af klasselokalet og ud i skolegården hvor der er små 10 minutter af frikvarteret tilbage, Jeg får fundet de andre piger og fortæller dem de gode nyheder, de var glade på mine veje & efter et stykke tid ringer klokkerne ind. Det er tid til naturfag, så vi går hen imod døren til klasselokalerne & ind ad døren, vi kommer ind i klassen & sætter os ned ved vores pladser og fru. Lauersen kommer ind ad klasseværelsets døren, Goddag 8.A i dag skal vi havde om newtons love og husk at efter timen. Så mødes vi ude i skolegården hvor 9 klasserne står klar med vandballoner & karameller, men lad timen begynde og fru. Lauersen begynder at dele opgaver ud til klassen, jeg får svaret på spørgsmålene og vender papirerne om på bordet, efter et stykke tid rejser læren sig op fra lærer stolen & begynder at samle opgaverne ind. Hun sætter sig ved lærer bordet igen og begynder at rette opgaverne en efter en, efter et stykke tid ringer klokken til frikvarter og jeg rejser mig fra stolen og går ud ad klassen, jeg mødes ude i gangen med de andre piger og vi går sammen ud i skolegården hvor 9 klasserne er i gang med at forberede vandballonerne & karamelposerne, der er flere børn der begynder at komme ud fra skolen og går ud i skolegården.

Efter 10 minutters tid står der en ung pige fra 9 klasse med en megafon ”God formiddag Bøgeskolen, foran jer står der en masse kurve med vandballoner i dem & lige om lidt når de andre 9 klasser er klar, så begynder årets vandkamp & bagefter vil der selvfølgelig være karamel udkastning, men er i klar? ” siger hun i megafonen & de andre elever råber ”JAAA! ”. ”Så lad vandkampen begynde” siger hun i megafonen & løber ned til de andre 9 klasser, jeg tager et par vandballoner fra kurven og begynder at kaste dem efter 9 klassere og få ramt et par stykker, ser at Clara bliver ramt lige i ansigtet af en vandballon & hun begynder at grine, jeg ser at Claras storesøster Malene som går i 9 klasse står lige foran os næsten og griner af Clara. Jeg tager et par balloner fra kurven og kaster dem efter Malene, jeg får ramt hende lige i brystet så hendes hvide bluse bliver gemenblødt og man kan se hende BH, Malene ser at det var mig der kaster vandballonerne og tager et par stykker i hånden, hun kaster dem efter mig og får ramt mig på lårene. Efter et godt stykke tid er vandkampen slut og de starter med at kaste karamellerne ud til alle eleverne i skolegården karamellerne flyver til højre og venstre, men vi får grebet en del og til sidst er det slut, pigen med megafonen stiller sig op midt i skolegården ”Tak for denne gang Bøgeskolen og rigtig god sommerferie til jer alle sammen” siger hun i megafonen og man kan bare se at hun er gemmen blødt fra vandballonerne.

Malene går over til os ”hej Lillesøster & Anna var det en hyggelig sidste skoledag? , prøv at tænk til næste år er det jeres tur til at afholde årets sidste skoledag her på Bøgeskolen” siger hun & krammer Clara, bagefter tager hun 2 fryseposer fra baglommen og ser straks at de er fyldt med karameller, ”2 ekstra poser til de kommende 9klasser efter sommerferien” Siger Malene og smiler til os, ”mange tak” siger vi begge to og jeg skynder mig at putte min pose i min våde bukselomme ned til de andre karameller. ”Det er vist også ved at være frokosttid, der er jo pizza & fritter fra det lokale pizzeria i dag på grund af det er sidste skoledag før sommerferien” fortæller Malene, ”Hvorfor er vi så ikke gået imod kantinen i nu? du ved hvor meget jeg elsker pizza ” spøger jeg og kigger på Clara, ”Vi må straks afsted” siger hun & griner. Vi følger efter hende imod kantinens døre, efter en lille gåtur igennem skolegården ankommer ved kantinens hoveddøre og Malene åbner dørene for os, ”de damer værsgo at træde ind ad døren” siger hun efterfølgende & vi svarer i kor ”mange tak frøken” og fniser, vi får fundet køen til pizzaerne og efter et længere stykke tid bliver det vores tur.

På bordet står der et skilt hvor der står ”max 4 stykker til hver” og vi kommer hen til pizzaerne, jeg tager et stykke salatpizza med kebab og et med pepperoni og skinke, og de 2 sidste stykker bliver Hawaii pizza med skinke & ananas på, da Clara & jeg har fundet nogen ledige pladser ved et af bordene, kommer Malene med en tallerken fuld af pomfritter på i den ene hånd & salat-mayonnaise i den anden hånd. ”så er der fritter” siger hun og sætter sig ned på en den ledige stol, Vi får spist vores mad og efter et stykke tid kommer en anden pige over til Malene, ”er du klar til at tage over i folkeparken og mødes med de andre 9 klasser, og har du husket dåserne til senere” spøger hun, Malene svarer ”hejsa Freja selvfølgelig er jeg klar til folkeparken & har husket mokai dåserne. Men lad mig lige spise færdig og så mødes vi udenfor om 5 minutter” og spiser videre, Vi får spist færdig og Malene rejser sig op fra sin plads & siger ”Vi ses rollinger”, jeg samler tallerkenerne & skraldet sammen på en bakke, jeg går over med det til Bakkevognen og sætter det ind i en af de ledige huller. Clara kommer over & siger “skal vi tage hjem til mig og spille Sims 4? der er der ikke en masse baby larm fra din brødre & søstre, ” “det kan vi da godt og ja de kan godt være irriterende en gang i mellem derhjemme, men lad os gå ud til cyklerne og cykle hjem til dig, for vi har sommerferie nu” svarer jeg og griner.

Vi går over imod kantinens udgang ved skolegården & over til døren, Clara åbner døren og vi går ud af den til skolegården, Vi går over til vores cykler og jeg kigger rundt i skolegården, ser at der stadig en masse mindre børne klasser der er ude og lege. Da de har andre kantinetider & efter et stykke tid når vi cyklerne, får låst vores cykler op og tager cykelhjelmene på, da Peter en af de andre børn fra klassen kommer hen til cykelskuret, “Hvad skal i så lave i sommerferien? Spørger han om. Clara svarer “jeg skal til Fredericia i det mørke Jylland og besøge mine Bedsteforældre derover, da hele familien kommer derover og de ejer en stor bondegård med en masse forskellige dyr”. “Og hvad med dig Anna? ” spørger han mig om, “Jeg har fået et arbejde i Bamsebo nede ved Meny og så skal vi på Camping weekend i juli og en masse andet” svarer jeg og griner, “men hvad dig Peter? ” siger Clara og klikker sine cykelhjelm spænder sammen, “jeg skal blandt andet til Fyn med min far og besøge min bedstemor i Nyborg, men også meget mere” svarer han imens han tager sin cykelhjelm på.

Vi trækker cyklerne ud ad skolegården & ud til cykelstien, jeg sætter mig op cykelsædet & begynder at cykle ud på cykelstien, Clara & Peter cykler lige bagved & efter et stykke tid drejer Peter ned at en lille sti mod sit hjem, efter de har cyklet i 15 minutter, ankommer de til Claras hus & de stiller cyklerne ved cykelstativet ved garagen. Claras mor kommer ud ad Hoveddøren og tager imod os ”Hvordan gik sidste skoledag? ” spørger hun om, imens vi går til hoveddøren & Clara krammer sin mor ”den har været smadder sjov, Anna Ramte Malene i hovedet med en kæmpe vandballon & så begyndte krigen imellem os” svarer Clara,
”god eftermiddag Monika” siger jeg høfligt til Claras mor & smiler. ”Hej Anna, I må da være sultende & i er heldige for jeg har lige bag bagt boller, de er faktisk lige taget ud af ovnen og der ligger et par stykker i brødkurven på spisebordet, samt smør & hjemmelavet hindbær syltetøj” siger hun & går ind ad hoveddøren, vi følger efter hende ud i køkkenet & sætter os på stolene ved køkkenbordet.

Monika kommer over til bordet med et par dåse colaer, ”var de her måske noget for jer? ” spørger hun & vi begge svarer ”Ja tak” i kor, de bliver sat ned på bordet & vi tager straks en hver, Malene sætter sig ned ved bordet & begynder at skære bollerne ud & giver os en bolle hver, de er stadig låne og jeg får smurt noget smør på. Bagefter en masse syltetøj på & får taget den første bid af bollen, Jeg kan mærke den smelte smør løbe ned ad hagen og når lige at læne mig ind over tallerken, inden smørret når enden af hagen & Clara ser det, hun begynder at grine og er ved at blive kvalt i sin egen bolle. Monika rækker mig en papirserviet og jeg tager imod den, begynder at tørre mig rundt omkring hagen & munden bagefter, vi får spist et par boller hver og kan ikke spise flere af dem, ”tak for bollerne de smagte rigtigt godt” siger jeg & skubber tallerken ind på bordet. ”Skal vi gå op på mit værelse? ” spørger Clara mig om & jeg svarer ”det kan vi da godt og vi rejser os fra stolene, ”tak for bollerne mor siger Clara & vi går over til trappen op til første sal, hvor Claras værelse ligger, vi når op ad trappen & Clara ser at hendes dør til værelset er åben på klem.

”Mor har du været inde på mit værelse i dag? ” råber hun ned til sin mor, & efter et stykke tid kommer hendes mor over til trappen, ”nej skat der har jeg ikke nået at være med vasketøj i nu, men det kan nok godt havde været din lillebror, han var oppe og lege tidligere på sit værelse. Så der er nok mulighed for at den lille ballademager har været inde på dit værelse og rode” svarer hun, ”Tak mor det er nok den ballademager der har været derinde, jeg slår den gnom til plukfisk, hvis han har rodet i min makeup taske igen” Svarer Clara sin mor.

Rigtig glædelig jul & godt nytår herfra :smile:

5 Synes om

Dejligt med en fortsættelse på historien :blush:

2 Synes om

Det er en dejlig historie og jeg håber at der kommer mere :heart_eyes:

Det skal der skam nok komme i det nye år, det er da hver faldt planen og har lige fået et par dage fri, så det kan være at der bliver skrevet lidt mere på den. :slight_smile:

2 Synes om