Alene hjemme (G,g,G,M,F)

Kapitel 9:

Nanna havde ammet Mette i en time, og skiftet fra bryst til bryst. Der kom ikke mere mælk nu. Nanna og Mette så videre på kanalen, da deres far så kom ind ”Nu skal i høre piger, vi tager over grænsen i morgen, vi skal køre tidligt om morgenen, og være der hele dagen. Derovre skal vi finde lidt ting til jer, osv.” Pigerne smilte. De sad der til de skulle spise om aftenen, så fik de skiftet ble, og kom i seng klokken 9. Næste dag, blev de vækket af deres far. Han sagde ”I skal op nu” han mærkede kort på deres bleer og sagde så ”nå, men de kan godt tage mere, så i får bare noget tøj på” Faderen tog to T-shirts frem, og et par bukser til dem hver. Nanna tænkte at det var dejligt med noget man endelig ikke kunne se bleen under.

Hun tog bukserne på, bleen stak en del over buksekanten, men det var jo lige meget. Så tog hun T-shirten på, der gik kort under bukserne, og kun overlappede med en 2 cm. Nanna tænkte ikke videre over det, og hjalp Mette på med tøjet. Hun fik et par bukser, der sad og viste bleen, med hun var jo også kun 5 år. Og så en T-shirt med hello kitty på. De gik søvnige ned til bilen, hvor der var to madder til dem hver, som morgenmad. Sammen med en halv liter mælk til hver. Pigerne drak og spiste hvad de havde fået, og så fulgte de ellers med på udsigten. De kom over grænsen, og kørte 50 kilometer mere. Så ankom de til en stor butik. De gik derind, udefra kunne man ikke se hvad det var, men så snart man var derinde, kunne man.

Det var en kæmpe butik med babyudstyr, i voksen størrelse. Nanna og Mette kiggede forundret rundt. Moderen kom over og tog dem i hånden. Så gik de ind på toilettet, eller det der mere var skifterum. Nanna blev lagt op på et bord, og Mette det ved siden af, størrelsen af puslepuderne var forskellige. Moderen startede med at skifte Nanna. Hun fik taget bleen af, og vasket. Så tog moderen og kiggede i skuffen under puslebordet, i den lå der. Baby lotion, pudder og bleer. Moderen startede med lotionen, og smurte en masse ud, så fik Nanna et tykt lag pudder, og så en Tena Slip Maxi på. Nanna syntes den var meget stor, men det var vidst også meningen.

Derefter var det Mettes tur, hun fik dog bare en Tena Slip Junior på. Nanna og Mette fik ikke noget tøj på. Dette var med en grund, de gik direkte ud af toilettet med bleerne på, og over til den lille afdeling med bodystockings og natdragter af alle arter. Deres forældre fandt et par sammen, de fik hver en masse der lignede baby dragter på en prik, og så købte de to natdragter til hver. Nanna og Mette fik en på hver, nemlig den hvide med lyserøde syninger, som var meget barneagtig. Inden de skulle til at gå rundt i butikken, kommer deres far og mor over med en vogn hver, en med et sæde til en voksen i. De blev begge sat i hver deres sæde, for så at blive kørt rundt, og se på alle de baby ting der skulle købes til dem.

Der blev købt gummibukser, blebukser, skiftelagner, ny puslepude der var lidt større end den gamle, sutteflasker, sutter, regntøj, flyverdragt til vinteren, tøj, underbukser, gummistøvler, legetøj og bleer. De bleer der blev købt, var fire pakker bleer på samme størrelse som en Tena Slip Maxi small, men med samme design som en Libero ble, og det samme til Mette bare i Tena Slip Junior størrelse. Derefter gik de op til kassen, hvor deres far sagde ”Vi har også bestilt to tremmesenge, og en kravlegård til levering” damen i kassen slog det, op, og sagde at de ville blive leveret til den valgte dato. De betalte for det hele, og gik ud i bilen. Derude på parkeringspladsen, tog moderen, noget af tøjet ud af en pose, og gav det til dem.

De fik begge et par pullover, hvor der var plads til bleen, og var fire lommer foran. Så fik de en hvid T-shirt til at tage på også. Nanna mente at det snart var for meget, men det mente deres forældre ikke. De tog nemlig ind til byen, for at se turist attraktioner. Nanna havde ikke nemmest ved at gå med den store ble på, men med lidt øvelse kunne hun godt. Men inden de tog af sted, pakkede moderen også sin nye ekstra store pusletaske, med to bleer til hver, en ren bodystocking, og noget pudder + vaskeklude. De gik ned af handelsgaden, og så snart moderen så en legetøjs butik, skulle de ind i den. Da de var derinde sagde hun. Nu må i vælge jer et stykke legetøj hver. Nanna ville ikke have noget men så hviskede faderen til hende ”Du skal, ellers skal du se en straf du kan få, og lad det hellere være noget barnligt”

Nanna vidste ikke hvad hun skulle sige, og gik derfor over til Mette der stod og kiggede på nogle små dyr. Både Mette og Nanna tog dyrene, de blev betalt, og de gik videre. Da de ankom til en cafe, satte de sig ned, faderen kiggede kort væk, og sagde, at han var tilbage igen om lidt. Han var tilbage igen efter et kvarter, men med to bamser, de var lidt forskellige, så de kunne kende forskel. Så fik den en hver, og skulle navngive den. Nanna kaldte sin Jack, og Mette kaldte sin Sussy. Der kom en tjener over, og spurgte om de skulle have noget, forældrene bestilte en kop kaffe hver, og en kakao hver til børnene. De fik det kort efter, drak det og gik videre.

6 Synes om